Ο παλιός Άρης; Ο παλιός Σπιλέβσκι!

Η πρώτη εκτός έδρας νίκη επί της Πάφου FC στην α’ κατηγορία πήρε εκ νέου αναβολή.

Το 1-1 στο «Στέλιος Κυριακίδης» δεν επέτρεψε στον Άρη να προσπεράσει την κυπελλούχο στην κορυφή της βαθμολογίας, ωστόσο ο Αλεκσέι Σπιλέβσκι δήλωσε πως το απόγευμα της Κυριακής είδε την παλιά, καλή εκδοχή της ομάδας του.

Η «ελαφρά ταξιαρχία» είχε μεν περισσότερες ευκαιρίες από την αντίπαλό της, όχι όμως την επιθετική ορμή που τη χαρακτήριζε στη σεζόν του τίτλου. Η αμυντική της λειτουργία, ωστόσο, ήταν βγαλμένη από τα πλέι οφ της περιόδου 2022/23, ενώ το ίδιο ισχύει για το στήσιμο της ομάδας και τον τακτικό προσανατολισμό της από τον προπονητή της.

Παρά τη σωρεία ευκαιριών που είχε επιτρέψει ο Άρης κόντρα στον Απόλλωνα, ο 36χρονος Λευκορώσος εμπιστεύτηκε την ίδια τετράδα στην άμυνα (Μποάκι, Γκόλντσον, Γιαγκό, Καζού) και το ίδιο δίδυμο (Σαρφό, Στρούσκι) μπροστά από αυτήν.

Αποδείχθηκε ότι ήταν το κατάλληλο αντίδοτο στην επιθετική ποιότητα και πολυφωνία της Πάφου, η οποία περιορίστηκε σε ελάχιστες καλές στιγμές σε σύγκριση με τα προηγούμενα παιχνίδια της.

Στον Σπιλέβσκι πιστώνεται επίσης πως παρά την αδυναμία της ομάδας του να επιβληθεί και να φτάσει στο γκολ της νίκης δεν έχασε την ψυχραιμία του και δεν πήρε εξεζητημένα ρίσκα.

Υπό αυτό το πρίσμα, στο «Στέλιος Κυριακίδης» δεν είδαμε τον παλιό Άρη, ξαναείδαμε όμως τον παλιό Σπιλέβσκι. Στο βαθμό που θα συνεχίσει έτσι, (θα) είναι ζήτημα χρόνου να εμφανιστεί και ο παλιός Άρης.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο