Οι 10 χώρες με τους περισσότερους φιλάθλους στα γήπεδα τη σεζόν 2023/24

Δισεκατομμύρια φίλαθλοι σε όλο τον κόσμο απολαμβάνουν να παρακολουθούν ποδόσφαιρο, το πιο δημοφιλές άθλημα στον πλανήτη. Και η αλήθεια είναι ότι η Ευρώπη είναι από τις πιο ποδοσφαιρικές ηπείρους.

Μια νέα έκθεση της UEFA ανέφερε  τις ευρωπαϊκές χώρες με τους περισσότερους φιλάθλους που παρακολούθησαν αγώνες την περασμένη σεζόν, 2023/24.

Στην κορυφή της σχετικής κατάταξης  βρίσκεται η Αγγλία, παρουσιάζοντας συνολικά 44,7 εκατομμύρια οπαδούς να έχουν διασχίσει τα τουρνικέ των γηπέδων της, με την Premier League να έχει 14,7 εκατομμύρια οπαδούς, τους περισσότερους από κάθε άλλη κορυφαία κατηγορία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. 

Ωστόσο, αρκετά ενδιαφέρον, είναι ότι η πλειονότητα των Άγγλων οπαδών του ποδοσφαίρου παρακολούθησαν αγώνες στις χαμηλότερες κατηγορίες της χώρας, που αποτελούσαν τα 24,4 εκατομμύρια του συνόλου. Οι υπόλοιποι 5,6 εκατομμύρια οπαδοί παρακολούθησαν αγώνες κυπέλλου και διοργανώσεων UEFA. 

Σύμφωνα με την έκθεση της UEFA, ο συνολικός αριθμός των φιλάθλων που παρακολούθησαν αγώνες στην Αγγλία  παρουσίασε αύξηση 3% σε σχέση με το σύνολο της προηγούμενης σεζόν.

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Γερμανία, η οποία είχε 30,6 εκατομμύρια οπαδούς να παρακολουθούν αγώνες ποδοσφαίρου και 12,1 εκατομμύρια από αυτούς να παρακολουθούν αγώνες στην Bundesliga. 

Λίγο πίσω από τη Γερμανία βρίσκεται η Ισπανία, η οποία είχε 22,2 εκατομμύρια οπαδούς να παρακολουθούν αγώνες στη LaLiga και σε χαμηλότερες κατηγορίες. 

Η Ισπανία κέρδισε οριακά την Ιταλία, η οποία είχε 21,5 εκατομμύρια οπαδούς στους αγώνες την περασμένη σεζόν. 

Στη συνέχεια, υπάρχει μια αξιοσημείωτη πτώση στη Γαλλία στην πέμπτη θέση, η οποία είχε 14,9 εκατομμύρια οπαδούς, ακολουθούμενη από την Ολλανδία (9,4), την Τουρκία (6,3), την Πολωνία (5,8), τη Σκωτία (5,6) και τη Ρωσία ( 5,5), με την οποία ολοκληρώνεται η πρώτη 10άδα. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο