Τρομακτικό ατύχημα με αλλεπάλληλες τούμπες για τον Τάνακ στο Ράλι Μόντε Κάρλο (vid)

Ο Οτ Τάνακ είχε ένα σοβαρό ατύχημα με αλλεπάλληλες τούμπες στο Ράλι Μόντε Κάρλο, όμως το αυτοκίνητο άντεξε χάρη στις ενισχύσεις του και το πλήρωμα βγήκε άθικτο μέσα από αυτό.

Μία εφιαλτική έξοδο βίωσε ο Οτ Τάνακ στην 4η Ειδική Διαδρομή του Ράλι Μόντε Κάρλο. Ο περυσινός Παγκόσμιος Πρωταθλητής του WRC και ο συνοδηγός του Μάρτιν Γιερβεόγια βγήκαν ωστόσο αλώβητοι από το Hyundai i20 WRC, που υπέστη σοβαρότατες ζημιές. Το ατύχημα συνέβη περίπου 9,2 χιλιόμετρα μετά την εκκίνηση της ειδικής διαδρομής, όταν το αυτοκίνητο του Τάνακ έφυγε δεξιά εκτός δρόμου με ταχύτητα πάνω από 160 χλμ./ώρα.

Μετά από μία σύντομη πτήση, προσγειώθηκε το Hyundai i20 WRC στο ανώμαλο έδαφος και άρχισε να παίρνει αλλεπάλληλες τούμπες και να ακινητοποιηθεί με την πλευρά του συνοδηγού. Ο Τάνακ και ο συνοδηγός του βγήκαν από το όχημα χωρίς ξένη βοήθεια και μεταφέρθηκαν ακολούθως για εξετάσεις σε νοσοκομείο, όπως συμβαίνει πάντα μετά από τέτοια περιστατικά.

Με βάση το οπτικό υλικό και τις ζημιές στο αυτοκίνητο, μεταξύ των οποίων και στον ενισχυτικό κλωβό ασφαλείας με ρόλμπαρ, φαίνεται απίθανο να μπορέσει να συνεχίσει ο οδηγός της Hyundai το Ράλι Μόντε Κάρλο. Σήμερα Παρασκευή θα πραγματοποιηθούν συνολικά έξι Ειδικές Διαδρομές και ήδη έχει διαμορφωθεί μία ομάδα προπορευόμενων οδηγών με τους Εβανς, Νεβίλ, Οζιέ και αρκετά πιο πίσω τον Λεμπ.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο