Ράλι Κύπρος: Προβάδισμα νίκης ο Nasser Al-Attiyah (pics)

O Nasser Al-Attiyah και Matthieu Baumel στο τιμόνι ενός VW Polo R5 αύξησαν την διαφορά τους στην κορυφή της γενικής κατάταξης κερδίζοντας μάλιστα με σχετική άνεση και τις τρεις ειδικές διαδρομές του πρωινού περάσματος. Η διαφορά του από το δεύτερο έφτασε πλέον τα 50,9 δευτερόλεπτα, μόλις τρεις ειδικές πριν το τέλος του αγώνα, Αξίζει να αναφέρουμε ότι, αν έρθει αυτή η νίκη για τον Καταρινό οδηγό, θα είναι η έκτη του στον εθνικό μας αγώνα ενώ εξασφαλίζει και τον 15ο του προσωπικό τίτλο για το πρωτάθλημα Μέσης Ανατολής. Με αυτό τον τρόπο θα σπάσει το ρεκόρ του Mohammed Ben Sulayem με 14 τίτλους. 

Οι Lukyanuk και Arnautov με το Citroen C3 R5 βρίσκονται σταθερά στη δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης σε ένα αγώνα που ο μοναδικός στόχος του πληρώματος από την Ρωσία είναι να περάσει στην πρωτοπορία του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και να μπορέσει να υπερασπιστεί τον τίτλο του στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς που θα διεξαχθεί στην Ουγγαρία.

Αγκαλιά με την τρίτη θέση του βάθρου, αλλά και την πρώτη ανάμεσα στα Κυπριακά πληρώματα βρίσκονται οι Σίμος Γαλαταριώτης και Αντώνης Ιωάννου στο τιμόνι του Skoda Fabia R5. Κατάφεραν να ανοίξουν τη διαφορά τους από τον πρωτοπόρο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Chris Ingram στα 44.6 δευτερόλεπτα. Άλλα 36 δευτερόλεπτα πιο πίσω, στην πέμπτη θέση, βρίσκεται ο τρίτος διεκδικητής του ευρωπαϊκού τίτλου Lukasz Habaj, επίσης με Skoda Fabia R5. Ο πρώην εργοστασιακός οδηγός Mikko Hirvonen είναι μόλις έκτος, και σύμφωνα με τις δηλώσεις του, απολαμβάνει τον αγώνα και τις ειδικές διαδρομές. Πιο κάτω την δεκάδα συμπληρώνουν οι Von Thurn und Taxis, όγδοός ο Mayr- Melnhof με Ford fiesta R5 και τους Fernandez και Al-Kuwari να ακολουθούν με δύο Skoda Fabia.

Στη μάχη μεταξύ τον Κυπριακών πληρωμάτων, οι Παντελή και Χριστοδούλου ξαναπήραν την δεύτερη θέση αφού οι Ζήνωνος και Χριστοφή είχαν σπασμένο ελαστικό. Τα δύο πληρώματα βρίσκονται στην 13η και 16η θέση γενικής.

Το απογευματινό πέρασμα περιλαμβάνει μια επανάληψη των τριών πρώτων ειδικών της ημέρας συνολικού μήκους 52,81 αγωνιστικών χιλιομέτρων. 
Αρχή με την ειδική διαδρομή του Καπουρά μήκους 20,17 χιλιομέτρων και θα ακολουθήσουν οι ειδικές στο Κούρδαλι (21,57 χλμ) και την Ασίνου (11,07χλμ). Στη συνέχεια τα πληρώματα θα κατευθυνθούν προς τη ράμπα του τερματισμού που θα γίνει στις Φοινικούδες στις 18:00 το απόγευμα. 

Γενική κατάταξη (Μετά την Ε.Δ. 9)
1.Al-Attiyah/Baumel        VW Polo R5        02:09.29.4 
2.Lukyanuk/Arnautov        Citroen C3 R5        +50.9 
3.Galatariotis/Ioannou        Skoda Fabia R5    +02:48.3
4.Ingram/Whittock        Skoda Fabia R5    +03:32.9
5.Habaj/Dymurksi        Skoda Fabia R5    +04:09.0
6.Hirvonen/Ottman        Ford Fiesta R5     +04:47.7
7.Mayr-Melnhof/Welsershelmb Ford Fiesta R5    +05:55.0
8.Von Thurn und Taxis/Ettel    Skoda Fabia R5    +06:04.9
9.Fernandez/Coronado    Skoda Fabia R5    +07:07.8
10.Al-Kuwari/Clark        Skoda Fabia R5    +07:32.5

ΤΕΛΟΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο