Ξεκίνησε με προβλήματα το ράλι του Μεξικού

Την Παρασκευή (8/3) αρχίζει η πλούσια δράση σε μεγάλο υψόμετρο και πολλή ζέστη.

Μετά την άσφαλτο με τον πάγο στο Μόντε Κάρλο και τα πολλά χιόνια της Σουηδίας, το σκηνικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι μεταφέρθηκε στην αμερικανική ήπειρο και συγκεκριμένα στο Μεξικό.

Χθες, πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης στο Γκουαναχουάτο, με έδρα του ράλι το Λεόν και αμέσως μετά είχαμε την  βραδινή υπερειδική διαδρομή στο Γκουαναχουάτο, μήκους 1,14 χλμ., μια πόλη μνημείο πασκόσμιας κληρονομιάς, λόγω των ορυχείων. Ωστόσο, οι θεατές που κατέκλυσαν το σημείο δεν ευχαριστήθηκαν θέαμα, καθώς μόλις τρεις οδηγοί έκαναν τη διαδρομή, επειδή έσπασε μια ράμπα προκαλώντας μάλιστα ζημιές στο μπροστινό τμήμα των αυτοκινήτων του Λάπι και του Μίκελσεν. Για λόγους ασφαλείας η διαδρομή ακυρώθηκε, με αποτέλεσμα Τάνακ, Νεβίλ, Οζιέ και Εβανς, να πάρουν τον ίδιο χρόνο με αυτόν που έκανε ο Μικ,  0,6 δευτερόλεπτα μακριά από τον ταχύτερο χρόνο.

Πάντως, η σπουδαία μάχη αρχίζει σήμερα, με δύο σετ οκτώ ειδικών διαδρομών, μήκους 114,19 χιλιομέτρων. Στο πρωτάθλημα, προηγείται στη βαθμολογία ο Τάνακ με Toyota, έχοντας 47 βαθμούς και ακολουθούν ο Νεβίλ με Hyundai και 40, ο Οζιέ με Citroen και 31 βαθμούς. Στους κατασκευαστές η Toyota έχει 58, η Hyundai 57, η Citroen 47 και η Ford 30.

Αποτελέσματα πρώτης ημέρας:

1 Λάπι (Citroën C3 WRC) 1’00" 6s

2 Μίκελσεν (Hyundai i20 Coupe WRC) +0,1"

3 Μίκ (Toyota Yaris WRC) +0,6"

4 Εβανς (Ford Fiesta WRC) +0,6"

5 Οζιέ (Citroën C3 WRC) +0,6"

6 Νεβίλ (Hyundai i20 Coupe WRC) +0,6"

7 Τάνακ (Toyota Yaris WRC) +0,6"

8 Σούνινεν (Ford Fiesta WRC) +1,5"

9 Σόρντο (Hyundai i20 Coupe WRC) +1,5"

10 Λάτβαλα (Toyota Yaris WRC) +1,7"

Από: sport24.gr

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο