Γαλαταριώτης: "Τα δώσαμε όλα από την αρχή"

Στο Ράδιο Πρώτο μίλησε ο νικητής του Ράλι Κύπρος 2018 Σίμος Γαλαταριώτης, ο οποίος αναφέρθηκε για την πρόσφατη μεγάλη επιτυχία του, αλλά και γενικότερα για το μηχανοκίνητο αθλητισμό. Παράλληλα, αναφέρθηκε στο συνοδηγό του Αντώνη Ιωάννου και υπογράμμισε ότι η βοήθεια του ήταν πολύ σημαντική.

Θυμίζουμε ότι ήταν η πρώτη νίκη κυπριακού πληρώματος μετά από δέκα χρόνια και την επιτυχία των Νίκου Θωμά και Σπύρου Γεωργίου.

Διαβάστε τις δηλώσεις του Σίμου Γαλαταριώτη
«Ευχαριστώ τον κόσμο που μας παρότρυνε, ήταν μεγάλη επιτυχία. Υπήρχε κρυφή ελπίδα πριν τον αγώνα, αλλά κατά τη διάρκεια της διαδρομής και αφότου είδαμε όλους τους χρόνους καταλάβαμε ότι είχαμε αρκετές πιθανότητες».

Πόση πίεση υπήρχε κατά τη διάρκεια του αγώνα
«Ήταν δύσκολο γιατί έπρεπε συνεχώς να ήμασταν μαζί με τους πρωτοπόρους. Είχαμε επίσης την πίεση της πρώτης ημέρας, ώστε να κερδίσουμε και να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Τα δώσαμε όλα από την αρχή»

Η νίκη ήρθε και με σπασμένο ελαστικό
«Μέχρι την τελευταία στιγμή ήμασταν λίγα δευτερόλεπτα πίσω, είχαμε πει να τα δώσουμε όλα, το κάναμε και κερδίσαμε με σπασμένο το μπροστινό ελαστικό. Ευτυχώς για μισό δευτερόλεπτο κρατήσαμε την πρώτη θέση».

Οι εντυπώσεις από το φετινό Ράλι Κύπρος
«Τα τελευταία χρόνια το Ράλι Κύπρος γίνεται όλο και πιο γρήγορο. Μιλώντας με τους άλλους οδηγούς που ήρθαν στην Κύπρο ήταν ξαφνιασμένοι από τη γρηγοράδα. Είχαν στο μυαλό τους τις ορεινές διαδρομές. Νομίζω το φετινό Ράλι Κύπρος ήταν το πιο γρήγορο που έγινε στην Ευρώπη. Είναι μια συνεχή πορεία ανακάλυψης».

Για τον κόσμο
«Ευχαριστούμε τον κόσμο που μας υποστήριξε. Ήταν στο δρόμο και μας παρότρυναν. Μετά λάβαμε τα συγχαρητήρια, αλλά και η γενικότερη προσέγγιση ήταν συγκινητική».

Η συνέχεια
«Το πρωτάθλημα ουσιαστικά τέλειωσε. Απέμειναν δυο αγώνες και συζητάμε με χορηγούς για να κάνουμε ακόμα έναν αγώνα. Πιστεύω θα κάνουμε είτε ευρωπαϊκό είτε παγκόσμιο αγώνα».

Για το άθλημα στην Κύπρο
«Είναι δύσκολο άθλημα το Ράλι. Υπάρχει ταλέντο στην Κύπρο. Χρειάζεται αφοσίωση, δουλειά και χρήμα. Δυστυχώς ή ευτυχώς ο μηχανοκίνητος αθλητισμός χρειάζεται χρήματα. Ευχαριστούμε την Πετρολίνα και άλλες εταιρείες που στηρίζουν το άθλημα. Ελπίζουμε μετά τις πρόσφατες επιτυχίες να αυξηθούν και οι χορηγοί. Να ανέβει το επίπεδο και ο ανταγωνισμός».

Ο ρόλος του συνοδηγού
«Είναι πάρα πολύ σημαντικός ο ρόλος του συνοδηγού. Με βοηθάει πάρα πολύ. Ο συνοδηγός διαβάζει στον οδηγό την κάθε στροφή. Ο τρόπος που τη διαβάζει και οι οδηγίες που δίνει είναι πολύ σημαντικές. Μπορεί να αποτρέψει αρκετό χαμένο χρόνο».

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο