Ρετρό: Παίκτες που έγραψαν ιστορία Τάκης Τιμοθέου

Είχε τη τύχη να είναι μέλος της μεγάλης ομάδα του ΑΠΟΕΛ την περίοδο 1972-74 να παίξει στην Α΄ Εθνική με τους γαλαζοκίτρινους και να παίξει αργότερα στην ΑΕΚ Αθηνών και τον Απόλλωνα Αθηνών, ενώ επιστρέφοντας θα πανηγυρίσει και πάλι τίτλο με τον ΑΠΟΕΛ. Ο λόγος για τον Τάκη Τιμοθέου που έβαλε την δική του σφραγίδα στο ποδόσφαιρο μας. Ένας δυνατός μεσοεπιθετικός που ξεχώριζε για την τεχνική του κατάρτιση, το δυνατό σουτ που είχε και το επίσης δυνατό κεφάλι με το οποίο σημείωσε και αρκετά τέρματα. Αγωνίστηκε τόσο ως προωθημένος επιθετικός όσο και ως χαφ πίσω από το σέντερ φρ.

Στα 20 του χρόνια ο Τ. Τιμοθέου παίζει το 1970 στο ΑΠΟΕΛ μέχρι το 1974 που θα πάει μεταγραφή στην ΑΕΚ Αθηνών. Θα πανηγυρίζει νταμπλ με το ΑΠΟΕΛ την περίοδο 1972-73 με προπονητή τον Πάνο Μάρκοβιτς και την επόμενη χρονιά θα παίξει στην Α’ Εθνική. Ήταν τότε η μεγάλη ομάδα του ΑΠΟΕΛ στην οποία ήταν και οι: Γ. Παντζιαράς, Τότης, Ν. Παντζιαράς, Κολοκάσης,. Μενελάου, Στεφανής, Α. Στυλιανού, Μ. Μάρκου, Α. Μιαμιλιώτης, Κρητικός, Τ. Αντωνίου, Π. Χ’ Θωμάς, Ηρόδοτος, Τσιροπιλλής, Αθάνατος, Λεωνίδας, Σταύρακκας, Λίλλος, Λοϊζής.

Το 1974 θα πάρει μεταγραφή για την ΑΕΚ Αθηνών όπου έμεινε δύο περιόδους αλλά δεν πήρε πολλές συμμετοχές. Στην ΑΕΚ ήταν τότε και οι Στεργιούδας, Τσανλαϊτερ, Βάγκνερ, Ζαρζόπουλος, Σκρέκης, Νικολάου, Τσάμης, Σιδηρόπουλος, Θεοδωρίδης, Τάσος, Αρδίζογλου, Δέδες, Μ. Παπαϊωάννου, κ.α.

Έμεινε στην Ριζούπολη δύο γεμάτες σεζόν (52 συμμετοχές-11 τέρματα) και επέστρεψε στο ΑΠΟΕΛ το 1978 και αγωνίστηκε μέχρι το 1981 για να αποχωρήσει στα 37 του χρόνια. 

Ο Τ. Τιμοθέου αγωνίστηκε συνολικά 21 χρόνια. Στις δύο περιόδους του στο ΑΠΟΕΛ πανηγύρισε συνολικά δύο πρωταθλήματα, δύο κύπελλα και δύο σούπερ καπ. Είναι τρεις φορές διεθνής,.   
 

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο