Ρετρό: Παίκτες που έγραψαν ιστορία Λένος Κίττος

Είχε την χαρά και τη τύχη να πανηγυρίσει την κατάκτηση ενός πρωταθλήματος (με τον Πεζοπορικό) να αναδειχθεί πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος (ενώ η ομάδα του υποβιβαζόταν) αλλά και να γευτεί την θλίψη υποβιβασμών με τον Ερμή Αραδίππου.
Πρόκειται για τον Λένο Κίττο ο οποίος έγραψε τη δική του ιστορία στο ποδόσφαιρο μας, αγωνιζόμενος και στις δύο ομάδες της Αραδίππου αλλά και τον ΠΟΛ. 

Ο Λένος Κίττος ξεκίνησε το ποδόσφαιρο το 1978 σε ηλικία 16 χρόνων στον Ερμή Αραδίππου. Λόγω του ύψους του έπαιζε κεντρικός επιθετικός και φάνηκε νωρίς πως είναι γκολτζής. Ο προπονητής που του έδωσε τα πρώτα βήματα ήταν ο Στέλιος Κυριάκου ενώ ο ίδιος δηλώνει πως όλοι οι προπονητές με τους οποίους δούλεψε κάτι του έχουν δώσει. Στα πρώτα του χρόνια στον Ερμή έπαιξαν και οι Λαζαρής, Π. Μούσκος, Λ. Φανιέρος, Ν. Λύτρας, Ν. Πουντζιουρής. Θα παίξει με τον Ερμή το 1984 στην Α΄ Κατηγορία και ο ίδιος παρόλο που η ομάδα της Αραδίπου θα υποβιβαστεί, αναδεικνύεται πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος μαζί με τον Βέρνον (ΠΟΛ), σημειώνοντας από 14 τέρματα. 
Στις αρχές της δεκαετίας του ’80 στον Ερμή ήταν και οι Μοσφιλιώτης, Κατζώνης, Κίμωνος, Μ. Παναγιώτου, Παντελής, Αλεξαντρόφ, Τόσκοφ, Α. Μιχαήλ, Αντρελλάς, Όλιβερ, Β. Θεοφάνους, Πίστης, Πουλλής, Παντελής, Ξιούρουππας, Τράττος, Λαζαρής, Κοκκινόφτας, Στάσος, 

Οι πολύ καλές εμφανίσεις του Λένου Κίττου τον βάζουν στο στόχαστρο μεγάλων ομάδων και το 1984-85 θα καταλήξει στον Πεζοπορικό. Το 1987-88 ο ΠΟΛ θα πανηγυρίσει την κατάκτηση του τίτλου και ο  προπονητής Έρικ Σμιθ θα καθιερώσει τον Λένο από σέντερ φορ σε αμυντικό χαφ. Ήταν μάλιστα δεύτερος σε συμμετοχές και τρίτος σκόρερ του ΠΟΛ που είχε στις τάξεις του Κ. Κουή, Στ. Παπαδόπουλο, Μπίαλον, Λιβαθηνό, Λάρκου, Δαμιανού, Γ. Κωνσταντίνου κ.α.

Μετά από 4 χρόνια θα επιστρέψει στην κοινότητα του και θα αγωνιστεί στην Ομόνοια Αρ. (θα πάρει πρωτάθλημα και θα παίξει Α’ Κατηγορία) όπου έπαιξαν οι Λουμπουρής, Χρ. Μπακαρής, Γιώρκας, Νεοκλέους, Ιακώβου, α/φοι Μούσκου, κ.α.
Θα κλείσει την καριέρα του εκεί που ξεκίνησε, στον Ερμή βοηθώντας για 4 χρόνια την ανανεωμένη ομάδα που ήταν τότε στην Γ’ Κατηγορία.   
 

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο