Ρετρό: Παίκτες που έγραψαν ιστορία, Φύτος Νεοφύτου

Από τους παίκτες που έγραψαν ιστορία στο ποδόσφαιρο μας ήταν ο αμυντικός του Ευαγόρα Πάφου Φύτος Νεοφύτου και δεν είναι τυχαίο που έπαιξε και στην Εθνική ομάδα, σε μια εποχή που οι παίκτες της επαρχίας δεν είχαν και πολλές ευκαιρίες. 

Ο Φύτος, ήταν ένας μοντέρνος αριστερός μπάκ (ενώ όταν χρειάστηκε αγωνίστηκε και σε άλλες θέσεις), αφού πέραν από τα αμυντικά του καθήκοντα πολλές φορές προωθείτο και βοηθούσε τις επιθετικές ενέργειες της ομάδας του. Δυνατός και μαχητής, μπορούσε να εξουδετερώσει οποιονδήποτε αντίπαλο και ήταν πάντα σταθερός. Έπαιξε 12 χρόνια στον Ευαγόρα (1972-1984) και τρια στον Ακρίτα Χλώρακας (1984-87) έχοντας πέντε συμμετοχές στην Εθνική ομάδα. Μετά την αποχώρηση του από τα γήπεδα συνέχισε ως προπονητής υπηρετώντας κυρίως τον Ευαγόρα αλλά και άλλες ομάδες της επαρχίας Πάφου. 

Από πολύ μικρός ο Φύτος εντάχθηκε στον Ευαγόρα και ήταν μέλος της πολύ δυνατής ομάδας του 1973-74.

Στην ομάδα ήταν τότε οι αδελφοί Ζαμπυρίνη, οι αδελφοί Γιαλλούρη και οι Ζυμαράς, Γ. Τούρος, Τ. Χαραλάμπους, Π. Γεωργίου, Αττίκης, Πανταράς, Σωκράτους, Στέφος κ.α.

Μπορεί να ήταν στο στόχαστρο μεγάλων ομάδων ο δυναμικός Φύτος, όμως προτίμησε τον Ευαγόρα από τον οποίο απουσίασε μια χρονιά (το 1977) όταν πήγε στην Αφρίκη. 

Ο Φ. Νεοφύτου έμεινε πιστός στον Ευαγόρα και ήταν παίκτης που ξεχώριζε για το πάθος, το πείσμα και την εργατικότητα του. Πρόλαβε πρώτα παίκτες της μεγάλης εποχής αλλά και την επόμενη γενιά με τους Δημ. Αγά, Χριστοδούλου, Σοφοκλέους, Σάββα, Δημοσθένους κ.α. 

Ο Φύτος αγωνίστηκε στην Ευαγόρα μέχρι τα 29 του χρόνια και έφυγε από τα γήπεδα στα 32 του χρόνια.   

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο