Ρετρό: Παίκτες που έγραψαν ιστορία, Γιασουμής Σιημητράς

Από τους δεινούς σκόρερ στην δεκαετία του ’80 ήταν ο Γιασουμής Σιημητράς του Ολυμπιακού. Πρόσφυγας από την Αμμόχωστο, το 1976 θα υπογράψει στον Άρη (η οικογένεια του κατέληξε στη Λεμεσό) αλλά ποτέ δεν αγωνίστηκε στην ομάδα. Εγγράφηκε στην Ανόρθωση, ομάδα που αγαπούσε από μικρός και παίζει για δύο χρόνια στην εφηβική ομάδα της «Κυρίας». Τελικά, η οικογένεια του μετακόμισε στη Λευκωσία και ο Γιασουμής θα βρεθεί το 1980 στον Ολυμπιακό. 

Δεν καθυστέρησε πολύ να πείσει τον τότε προπονητή των «μαυροπράσινων» Σάββα Παρτάκκη ότι η θέση του δεν ήταν στην αναπληρωματική ομάδα. Έτσι ο Γιασουμής μετά από τρεις μόνο παρουσίες στην εφηβική ομάδα κάνει ντεμπούτο στην πρώτη ομάδα. Και ξέρετε ποια είναι η σύμπτωση; Το πρώτο παιχνίδι του ως σέντερ φορ στον Ολυμπιακό ήταν εναντίον της Ανόρθωσης και η ομάδα του κέρδισε 2-1. Το τέρμα του Ολυμπιακού πέτυχε ο Γιασουμής… με το χέρι, χωρίς να το καταλάβει ο διαιτητής, όμως ο ίδιος ο παίκτης ομολόγησε αργότερα.  

Ο Γιασουμής έπαιξε 13 χρόνια ποδόσφαιρο από το 1980 και όλα ήταν με την ομάδα του «Τακτακαλά» Δυνατός, μαχητικός, με καλή τεχνική κατάρτιση, αλλά πάνω απ’ όλα ήταν γκολτζής. Η προσφορά του στον Ολυμπιακό ήταν ανεκτίμητη και εκτός από την αγωνιστική προσφορά του, ξεχώριζε και για τον άριστο χαρακτήρα του. Τα τέρματα του βοήθησαν σημαντικά τον Ολυμπιακό και πολλά απ΄ αυτά ήταν καθοριστικά στην εξέλιξη των αγώνων. 

Ο Γιασουμή βοήθησε σημαντικά τον Ολυμπιακό το 1984 για να πάρει τον τίτλο στην Β’ Κατηγορία και να επιστρέψει στους «μεγάλους», σημειώνοντας 31 τέρματα και να είναι πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος. 

Την εποχή του είχε για συμπαίκτες και τους Σεραφείμ, Π. Σάββα, Ν. Μαυρή, Κουλουμπρή, Πρωτοπαπά, Αυγουστή, Μαυρουδή, Ραουνά, Α. Ευθυμίου, κ.α. Προπονητές με τους οποίους δούλεψε εκτός από τον Σ. Παρτάκκη ήταν και οι Κ. Πιερίδης, Στιούαρντ, Α. Λαζαρίδης, Π. Μάρκοβιτς, Σωτ. Γεωργίου, Τσιερνεγιάννου, Κιπιάνι, Στούμπε. 

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο