Ρετρό: Παίκτες που έγραψαν ιστορία Παύλος Σάββα

Μπορεί η ΑΕΛ να μην κέρδισε τίτλο πρωταθλήματος στην πενταετία 1984-89, όμως είχε μια πολύ δυνατή ομάδα που πρόσφερε αρκετές συγκινήσεις στους φίλου της κερδίζοντας μάλιστα τρία κύπελλα. 

Ο Παύλος Σάββα ήταν από τα βασικά στελέχη εκείνης της ομάδας και έβαλε την προσωπική του σφραγίδα. 
Ένα πραγματικό μηχανάκι στη μεσαία γραμμή κάνοντας αρκετή δουλειά όχι μόνο στο ανασταλτικό κομμάτι αλλά και στο δημιουργικό.

Ο Π. Σάββα έπαιξε 16 χρόνια στην ΑΕΛ και αφού πέρασε για λίγο από τον ΑΠΟΠ επέστρεψε στην αγαπημένη του ομάδα για να κλείσει την καριέρα του και να προσφέρει αργότερα από διάφορα πόστα ως προπονητής. 

Αγωνίστηκε από το 1981 μέχρι το 1996 στην ΑΕΛ πήγε στον ΑΠΟΠ για δύο χρόνια (1996-98) και επέστρεψε και τελείωσε στην ΑΕΛ το 1999. Πανηγύρισε τρεις κατακτήσεις κυπέλλου (1985, 1987, 1989). Ήταν 24 φορές διεθνής και πέτυχε και ένα τέρμα. 

Παίκτης με φοβερά πνευμόνια, ασύλληπτο σουτ και με ηγετικά προσόντα, ξεχώρισε στη δεκαετία του ’80 και έχαιρε εκτίμησης από όλους τους φιλάθλους. Δοκίμασε στα 14 του να παίξει στον Απόλλωνα δεν του έδωσαν την ανάλογη σημασία και η ΑΕΛ τον έκανε δικό της με δώρο… ένα ποδήλατο! 

Έπαιξε δύο χρόνια στην εφηβική ομάδα και το 1981-82 στα 16 του βρέθηκε στην πρώτη ομάδα. Στους δύο από τους τρεις τελικούς που έπαιξε έβαλε την προσωπική του σφραγίδα. Το 1987 η ΑΕΛ κέρδισε 1-0 τον Απόλλωνα με σκόρερ τον Παύλο Σάββα με σουτ από 25 μέτρα. Το 1989 με τον Άρη η ΑΕΛ κέρδισε 3-2 στην παράταση με τον Παύλο να σημειώνει δύο τέρματα. 

Στην ΑΕΛ ήταν τότε και οι Α. Κωνσταντίνου, Μ. Σωκράτους, Ορφανίδης, Μαυρουδής, Πελεντρίτης, Πέσιτσε, Κολιαντρής, Ονησιφόρου, Χρ. Χριστοφόρου, Στυλιανού, Λάουντα, Αριστοτέλους, Κασπάρεκ κ.α.

Ο Π. Σάββα έκλεισε την καριέρα του το 1999 σε ηλικία 34 χρόνων.     
 

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο