Ρετρό: Παίκτες που έγραψαν ιστορία Μίνως Κακουλλής

Ο Μίνως Κακουλλής  είναι από τους ανθρώπους που έγραψαν τη δική τους ιστορία στο ποδόσφαιρο μας ειδικά στον Απόλλωνα τόσο ως ποδοσφαιριστής όσο και ως βοηθός προπονητής για αρκετά χρόνια. 

Ο Κακουλλής ήταν ένας ταχύτατος δεξιός εξτρέμ που δεν ήταν μόνο δημιουργός τερμάτων για τους συμπαίκτες του αλλά και σκόρερ. Η καλή τεχνική του κατάρτιση, η ωραία ντρίπλα μαζί με την ταχύτητα του τον έκαναν ένα πολύ επικίνδυνο επιθετικό. Από πολύ μικρός ο Μίνως εντάχθηκε στον Απόλλων όπου αγωνίστηκε για 15 χρόνια από το 1968 μέχρι το 1983. Το ταλέντο του αποκάλυψε ο Πανίκος Κρυστάλλης τον οποίο πρόλαβε προς το τέλος της καριέρας του και αγωνίστηκαν μαζί. 

Στην ομάδα τον καθιέρωσε ο Ζουλάϊ. 

Στο ξεκίνημα της καριέρας του έπαιξε με του Γ. Παπαϊωάννου, Ευαγόρα, Α. Γεωργίου, Α. Κωνσταντίνου, Καβάζη, Γιαννάκη και Κωστάκη Βασιλειάδη. Πανίκο και Χριστάκη Γιολίτη, Α. Παναγίδη, Π. Κρυστάλλη, Μαρνέρο, Αντωνίου.

Ο Μίνως Κακουλλής είχε ιδιαίτερη ευχέρεια στο σκοράρισμα και για τρεις περιόδους παρόλον που ήταν εξτρέμ αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της ομάδα του. Ήταν το 1977-78 όπου πέτυχε 11 τέρματα, το 1971-72 όπου πέτυχε 10 τέρματα και το 1973-74 με 6 τέρματα (μαζί με τον Κ. Στυλιανού). Συνολικά ο Μ. Κακουλλής πέτυχε 46 τέρματα. Διετέλεσε παράλληλα και αρχηγός της ομάδας. 
Άλλοι ποδοσφαιριστές που υπήρξαν συμπαίκτες του είναι οι Λάμπρου, Βασιλείου, Γεννάρης, Μέης, Αριστείδου, Φασουλής, Βόλτερ, Ξυστούρης, Κυριακίδης, Γ. Δημητρίου, Μ. Γεωργίου, Μοράρης, Γ. Ιωάννου, Γιαγκουδάκης, Αγιομαμίτης, Α. Χριστοδούλου, Γ. Τέμπλαρ, Ζορπάς, Εφραίμ, Δάνος, Κ. Κυριάκου κ.α.

Ο Μ. Κακουλλής είχε και ένα μικρό πέρασμα από τον Άρη και την ΑΕΚ Καθολικής. Μετά το τέλος της καριέρας του, ήταν βοηθός προπονητής στον Απόλλωνα για σειρά ετών και κατέκτησε πρωταθλήματα και κύπελλο που δεν μπόρεσε να κατακτήσει ως ποδοσφαιριστής.    
 

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο