Ρετρό: Παίκτες που έγραψαν ιστορία Μιλτής Μιχαηλίδης 

Έβαλε το δικό του λιθαράκι στον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο μας ο Μιλτής Μιχαηλίδης που αγωνίστηκε στην δεκαετία του ’60 στον Πεζοπορικό και στην μικτή Κύπρου. 

Στα 20 του χρόνια ο Μιλτής Μιχαηλίδης άρχισε να αγωνίζεται στην πρώτη ομάδα του Πεζοπορικού. Ήταν γρήγορος έξυπνος και πολύ θετικός στα αμυντικά του καθήκοντα. Παίκτης πειθαρχημένος ήταν βασικό στέλεχος του ΠΟΛ, παίζοντας κυρίως ως κεντρικός αμυντικός αλλά όταν χρειαζόταν και στο αριστερό άκρο της άμυνας. Βασικός στέλεχος του ΠΟΛ και ένας από τους στυλοβάτες της ομάδας σε μια περίοδο που ήταν σταθερή πρωταγωνίστρια στο κυπριακό πρωτάθλημα παρά τις πολλές αντιξοότητες που συνάντησε στο δρόμο της κατά την διάρκεια του αγώνα της ΕΟΚΑ (το 1956 αρκετοί παίκτες του ΠΟΛ φυλακίστηκαν από τους Άγγλους). 

Ο Μιλτής Μιχαηλίδης αγωνίστηκε στον Πεζοπορικό μέχρι την περίοδο 1963, οπόταν και σταμάτησε την καριέρα του. 

Στο ξεκίνημα της καριέρας του ο Μιλτής είχε για συμπαίκτες και τους, Λάκη, Ξάνθο, Μιχαλάκη, Άριστο, Χειμωνίδη, Παπαδόπουλο, Μυρίστη, Λουκαϊδη, Νώνη, Καϊσίδη και στα επόμενα χρόνια τους Γιώτη, Κοκή, Πασιουρτίδη, Βάσο, Σπύρο, Στέλιο, Φιλαστίδη, Βλάχο, Πιερή, Αιμίλιο, Π. Κίμωνος, Φιλίππου κ.α/ 

Ο Μιλτής Μιχαηλίδης που ήταν διεθνής συμμετείχε στους δυο πρώτους ιστορικούς αγώνες της Εθνικής Κύπρου το 1960 κατά του Ισραήλ. Παρά το γεγονός ότι ήταν κεντρικός αμυντικός ο προπονητής Αργύρης Γαβαλάς τον επέλεξε να καλύψει το αριστερό άκρος της άμυνας. 
Αξίζει να σημειωθεί πως ο Μιλ΄της Μιχαηλίδης κατάφερε να συνδυάσει εξίσου καλά το ποδόσφαιρο με την κλασικό αθλητισμό. Υπήρξε παγκυπριονίκης στα 400 μέτρα μετ’ εμποδίων ενώ στις 26/08/1955 σημείωσε τον καλύτερη επίδοση σε αγώνες στην Αθήνα με χρόνο 58’’. 

Διετέλεσε πρόεδρος του ΓΣΖ και μέλος της Δ.Σ της ΚΟΕΑΣ για πολλά χρόνια. Το 2004 η ΚΟΕΑΣ τον βράβευσε για την πολύχρονη και πολύπλευρη προσφορά του στον αθλητισμό και τις υπηρεσίες του για πολλά χρόνια στο διοικητικό της συμβούλιο.   

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο