Ρετρό: Παίκτες που έγραψαν ιστορία Μάριος Κυθραιώτης 

Από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ποδοσφαίρου μας στις δεκαετίες 60’ και 70’ ήταν ο Μάριος Κυθραιώτης της ΕΠΑ. Μιλάμε για άριστο χειριστή της μπάλας, ένα πολύ ποιοτικό παίκτη. Οργανωτή παιχνιδιού με ωραία ντρίπλα και δυνατό σουτ. Ο Μάριος, όπως έγινε γνωστός στο φίλαθλο κοινό, ήταν ένας μαέστρος στο γήπεδο, ένα γεννημένο ταλέντο που διακρίθηκε ιδιαίτερα την περίοδο 1969-70 όταν η ΕΠΑ πήρε το πρωτάθλημα και την επόμενη περίοδο αγωνίστηκε στην Α’ Εθνική Ελλάδας. 

Ο Μάριος Κυθραιώτης ξεκίνησε το ποδόσφαιρο στην ΕΠΑ παίζοντας στα τσικό σε ηλικία 12 χρόνων και ακολούθως στα 14-15 χρόνια του ήταν στην εφηβική ομάδα. Το 1960 για οικογενειακούς λόγους ξενιτεύεται και πάει στην Αγγλία. Δεν σταμάτησε όμως το ποδόσφαιρο αφού παίζει στην Λέσχη Νεολαίας στο παροικιακό πρωτάθλημα. Εκεί ήταν και άλλοι γνωστοί παίκτες όπως τα αδέλφια Χάρης και Τάσος κι’ ο Κωνσταντάς που αργότερα έπαιξαν στην ΕΠΑ. 

Το 1967 η ΕΠΑ είχε πάει στην Αγγλία και σε κάποιο φιλικό με την Λέσχη Νεολαίας εντοπίζεται το ταλέντο νεαρών Κυπρίων ποδοσφαιριστών. Έτσι ο Μάριος επιστρέφει στην Κύπρο και μπαίνει στην ΕΠΑ, όπου ενθουσιάζει με το μεστό παιχνίδι και τις οργανωτικές ικανότητες του.

Από το 1967-68 θα παίξει μέχρι το 1976 στην ΕΠΑ πανηγυρίζοντας τον τίτλο του 70’ μαζί με τους Αλκιβιάδη, Χάρη, Γ. Αλεξάνδρου, Κώστα, Μούσκο, Χ. Κατζηλιέρη, Κλείτο, Προκόπη, Κωνσταντά, Δήμο, Τζίβα, Α. Καλόγηρο, Λ. Θεοδώρου, Τάσο, Κκολα, κ.α. Οι παλιοί φίλαθλοι έχουν να λένε για την άψογη συνεργασία Μάριου-Τάσου παίκτες που έπαιζαν με κλειστά μάτια. 

Ο Μάριος Κυθραιώτης έπαιξε δυο χρόνια στην Ομόνοια Αραδίππου και όταν η ομάδα ανέβηκε στην Α’ κατηγορία αυτός στα 33 του χρόνια σταμάτησε το ποδόσφαιρο. 

Ο Μάριος έχει δυο συμμετοχές στην Εθνική.   

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο