Ρετρό: Παίκτες που έγραψαν ιστορία, Δημήτρης Ιωάννου

Ένας σπουδαίος αμυντικός στη δεκαετία του ’90 ήταν ο Δημήτρης Ιωάννου που έπαιξε σε Απόλλωνα και Ανόρθωση αλλά και την Εθνική μας ομάδα. Ο Δημήτρης, πατέρας του Νικόλα Ιωάννου του ΑΠΟΕΛ που ακολουθεί τα βήματα του, δούλεψε σκληρά και κατάφερε  να φτάσει ψηλά, ξεχωρίζοντας για το πάθος, τη δύναμη και τα τέρματα που σημείωνε με το κεφάλι.

Ήταν κυρίαρχος στον αέρα, λόγω ύψους και μπορούσε να εξουδετερώσει οποιονδήποτε επιθετικό. Πεισματάρης και γεννημένος νικητής, ο Δημήτρης Ιωάννου φόρεσε… τέσσερις κυανόλευκες φανέλες ξεκινώντας από τον ΑΠΟΠ και αργότερα Απόλλωνα, Ανόρθωση και Εθνική Κύπρου. 

Στα 15 του έκανε τα πρώτα του βήματα στη πόλη του με τον ΑΠΟΠ Πάφου, έχοντας για συμπαίκτες μεταξύ άλλων τα αδέλφια Χ’ Λούκα, Κίμωνος, Μαρξ, Κκέλη, Χ’ Ζηνοβίου. Γρήγορα έγινε στόχος μεγάλων ομάδων λόγω του ταλέντου του και στα 20 του χρόνια θα καταλήξει στον Απόλλωνα το 1989. Τον ήθελε και το ΑΠΟΕΛ όμως, ο Απόλλωνας πλήρωσε  περισσότερα (στοίχησε 45 χιλ. λίρες) και τον έκανε δικό του. Ο Δ. Ιωάννου παίζει στον  Απόλλωνα μέχρι το 1993-94 και ξεχωρίζει με τος εμφανίσεις του.  Η ομάδα της Λεμεσού παίρνει και τον πρώτο της τίτλο, ενώ συνολικά ο Δημήτρης πανηγύρισε δύο πρωταθλήματα (1990-91 και 1993-94). Πέτυχε 20 τέρματα με τον Απόλλωνα. 

Κάποιες διαφορές με το θέμα των απολαβών, τον φέρνουν σε ρήξη και έρχεται τότε η πρόταση της Ανόρθωσης που ήταν κοντά στις 300 χιλιάδες λίρες. Ο Δημήτρης Ιωάννου καταλήγει στην ομάδα της Αμμοχώστου, ενώ δημιουργήθηκε μια κόντρα μεταξύ των δύο σωματείων.

Ο ψηλόσωμος αμυντικός παρουσιάζεται πιο ολοκληρωμένος στην «Κυρία» όπου πανηγυρίζει τέσσερα πρωταθλήματα (1997, 1998, 1999, 2000) και ένα κύπελλο (1998 που ήταν νταμπλ) και ζει μεγάλες στιγμές. Κατέγραψε στην Ανόρθωση 164 συμμετοχές και πέτυχε 16 τέρματα. Στην Εθνική Κύπρου έχει 44 συμμετοχές και 3 τέρματα. Φεύγοντας από την Ανόρθωση έπαιξε και στον Ολυμπιακό.  

Ο Δημήτρης Ιωάννου, στον Απόλλωνα είχε για συμπαίκτες και τους: Μ. Χριστοφή, Φαλκονέττι, Π. Χριστοφή, Γιαγκουδάκη, Μ. Χαραλάμπους, Πίττα, Κονιώτη, Αντρελλή, Γ. Ιωσηφίδη, Γ. Ιωάννου, Τσολάκη, Πτακ, Πεσίροβιτς, Τ. Χρυσοστόμου και στην Ανόρθωση τους: Ν. Παναγιώτου, Σώζο, Σταύρου, Ασσιώτη, Ππούνα, Κοτσώνη, Β. Μελαναρκίτη, Χ. Χαραλάμπους, Φουκαρή, Γ. Οκκά, Τόμιτς, Κρισμάρεβιτς, Β. Μιχαήλοβιτς, Π. Ηλία, Γ. Εγκωμίτη, Π. Ανδρέου, Λ. Λουκά, Λ. Λάμπρου, Α. Σωτηρίου κ.α.  

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο