Παίκτες που έγραψαν ιστορία Νίκος Ελευθεριάδης (Ομόνοια)

Οι πιο παλιοί φίλαθλοι τον θυμούνται με νοσταλγία και θαυμασμό. Οι εντυπωσιακές εμφανίσεις του τερματοφύλακα Νίκου Ελευθεριάδη με την Ομόνοια και τη Μεικτή (τότε) Κύπρου τον καταξίωσαν ως έναν από τους κορυφαίους τερματοφύλακες του τόπου μας. Ο Νίκος Ελευθεριάδης έπαιξε από το 1956 μέχρι το 1968 στην Ομόνοια, με την οποία πανηγύρισε δύο πρωταθλήματα (1960-61 και 1965-66) και ένα κύπελλο (1964-65). Έχει οκτώ επίσημες εμφανίσεις με την Εθνική σε μια εποχή που οι αγώνες του εθνικού μας συγκροτήματος δεν ήταν και πολλές.   

Ο μεγάλος δάσκαλος Κιούνσλερ είναι αυτός που ανακάλυψε το ταλέντο του και εισηγήθηκε στην Ομόνοια, παρόλον  που προηγουμένως πήγε μόνο του αλλά δεν τον αντίκρισαν θετικά.

Ήταν 16 χρονών όταν πήγε και στα 17 του κάθισε κάτω από τα δοκάρια του τριφυλλιού.

Ο Ν. Ελευθεριάδης ήταν διορατικός και είχε τα χάρισμα να ψυχολογεί τους αντίπαλους κυνηγούς και να αντιδρά έγκαιρα στις κινήσεις που μεθόδευαν. Έπεφτε γρήγορα προς την πορεία της μπάλας και απέκρουε με ευχέρεια βολίδες από κοντινή απόσταση. Συνεχώς βελτιωνόταν μέσα από τις σκληρές προπονήσεις και ήταν αυτός που είχε ηγετικό ρόλο στην άμυνα, καθοδηγώντας τους συμπαίκτες του.

Ο Ν. Ελευθεριάδης έπαιξε από το πρώτο επίσημο παιχνίδι της Μεικτής Κύπρου (1960 με Ισραήλ) και σε κάθε αγώνα είχε εξαιρετική απόδοση. Στον πρώτο ιστορικό τίτλο της Ομόνοιας το 1960-61, είχε για συμπαίκτες τους Τ. Αντωνίου, Αντ. Κυριάκου, Κακουλλή, Κώστα, Έσσο, Α. Πάκκο, Βατυλιώτη, Κ. Χριστοφόρου, Π. Τσιελεπή, Πόντζιο, Αντ. Γρηγορίου, Π. Τρικούππη, Α. Ασσιώτη και αργότερα ήταν και οι Δρόσος, Άκης, Κάττος, Μελής, Πλουτής, Ρένος, Ροτσίδης κ.ά.

Ο Ν. Ελυθεριάδης αποχώρησε στα 28 του χρόνια λόγω επαγγελματικών προβλημάτων όμως καταξιώθηκε στη συνείδηση όλων των φιλάθλων της Κύπρου. Μπορεί να μην ήταν ιδιαίτερα ψηλός αλλά ξεχώριζε για την εντυπωσιακή αλτικότητα του, την ικανότητα στις εξόδους και τις αποκρούσεις του.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο