Ρετρό: Παίκτες που έγραψαν ιστορία Βαρνάβας Χριστοφή (Νέα Σαλαμίνα) 

Έγινε γνωστός με το μικρό του όνομα ο διεθνής τερματοφύλακας Βαρνάβας Χριστοφή. Από τους καλύτερους τερματοφύλακες στη δεκαετία του ’70 ο Βαρνάβας, μετά τη Νέα Σαλαμίνα πήγε στον Πειραιά για τον Ολυμπιακό Πειραιώς αλλά δεν του άρεσε το περιβάλλον και επέστρεψε παίζοντας όμως στην Α’ Εθνική με τα χρώματα του Ολυμπιακού Λευκωσίας. 

Ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στους ερυθρόλευκους της Αμμοχώστου και υπερασπίστηκε τα δίκτυα τους από τα 18 του χρόνια. Είχε παίξει στην μεγάλη ομάδα ης Νέας Σαλαμίνας στις αρχές της δεκαετίας του ’60 μαζί με τους Κουρέα, Φώκκη, Κότροφο, Κοντεάτη, Ορφανίδη, Πιτσιάουλο κ.α.
Ο Βαρνάβας ήταν ανίκητος στις εξόδους και κάτω από τα δοκάρια ενέπνεε σιγουριά. Με σωστές τοποθετήσεις και εντυπωσιακές αποκρούσεις είχε κερδίσει την εκτίμηση του φίλαθλου κόσμου της Κύπρου. 

Ο Βαρνάβας παίζει από το 1961-68 στη Σαλαμίνα και ακολούθως για ένα χρόνο αγωνίστηκε στη Βανκούβερ του Καναδά. Επιστρέφει στην Κύπρο και στη Νέα Σαλαμίνα όπου παίζει μέχρι το 1971 ενώ παράλληλα είχε καθιερωθεί και στην Εθνική Κύπρου. Το 1971 θα πάρει μεταγραφή για τον Ολυμπιακό Λευκωσίας, όπου θα παίξει μέχρι το 1974, όπου και πάλι εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις του.

Παίρνει τίτλο με την ομάδα του «Τακτακαλά» και αγωνίζεται στην Α’ Εθνική μαζί με τους σπουδαίους τότε παίκτες του Ολυμπιακού, Π. Ευθυμιάδη, Μ. Μάρκου, Σωτηράκη, Αργυρού, Κεττένη, Αριστείδου, Λυμπουρή, Μαϊλο κ.α.

Ο Βαρνάβας ήταν από τους κορυφαίου τερματοφύλακες του ποδοσφαίρου μας. Είναι 12 φορές διεθνής.

Έφυγε από τα γήπεδα σε ηλικία 31 χρόνων που για τη θέση που αγωνιζόταν δεν ήταν μεγάλος. Η βάρβαρη τουρκική εισβολή και η κατοχή της Αμμοχώστου ήταν η αιτία να ξενιτευτεί ο 1974.  
 

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο