ΡΕΤΡΟ: Παίκτες που έγραψαν ιστορία, Τάκης Παλμύρης

Ο Πεζοπορικός είχε πάντα μια δυνατή και ανταγωνιστική ομάδα, που για αρκετά χρόνια πρωταγωνιστούσε όμως δεν μπορούσε να κατακτήσει και τους ανάλογους τίτλους. Ο ΠΟΛ σταμάτησε τις δραστηριότητες του το 1994, χρονιά κατά την οποία ενοποιήθηκε με το άλλο ιστορικό σωματείο της Λάρνακας για να προκύψει η ΑΕΚ.

Από τους παίκτες που έβαλαν την σφραγίδα τους στον Πεζοπορικό στη δεκαετία του ’60 ήταν ο τερματοφύλακας Τάκης Παλμύρης. Από μικρός εντάχθηκε στην ομάδα που αγαπούσε και έπαιξε στην πρώτη ομάδα από το 1966 μέχρι το 1975. Σταμάτησε νωρίς το ποδόσφαιρο, παρόλον που θα μπορούσε να παίξει ακόμα αρκετά χρόνια, λόγω επαγγελματικών δυσκολιών.

Ο Παλμύρης έκανε ντεμπούτο με τον ΠΟΛ το 1966 στο ΓΣΕ. Αμμοχώστου κατά της Νέας Σαλαμίνας (0-0) και ο προπονητής που τον εμπιστεύθηκε ήταν ο Κοβάκεβιτς. Άλλοι προπονητές που είχε στην καριέρα του ήταν οι Ζέγκελερ, Τουρπέκι, Έρικ Σμιθ, Μακ Λην Π. Αβρααμίδης.  

Ο Παλμύρης ξεχώριζε για τα ηγετικά του προσόντα πολύ καλός και σταθερός, με εντυπωσιακές αποκρούσεις, πολλές φορές ήταν ο άνθρωπος που κρατούσε το σκορ για τον Πεζοπορικό. ‘Ένας αίλουρος κάτω από τα δοκάρια θετικός στις εξόδους και παθιασμένος στο παιχνίδι του. Συνήθως δεχόταν 8-10 τέρματα τη σεζόν και όχι πέραν των δύο σε κάποιο παιχνίδι. 

Όπως θυμάται τα πιο πολλά τέρματα τα δέχτηκε σε τοπικό ντέρμπι από την ΕΠΑ (2-4) παρόλον που ο ΠΟΛ προηγήθηκε 2-0. Τελευταίο παιχνίδι του ήταν στο ειδικό πρωτάθλημα 1974-75 στο ΓΣΖ κατά του Ολυμπιακού (0-0). 

Ο Παλμύρης είχε τότε για συμπαίκτες τους Σταυρό, Χάρη, Φιλιαστίδη, Καραπήττα, Παρίδη, Καλλή, Κοκή, Λεωνίδα, Καλαμαρά, Μ. Κυριακίδη, Φιλίππου, Γ. Πέτρου, Ντίνο, Κακή, Κουννίδη και Ντάφρι.    
 

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο