ΡΕΤΡΟ: Παίκτες που έγραψαν ιστορία, Νίκος Παντζιαράς

Από τους κορυφαίους αμυντικούς της Κύπρου ήταν αναμφίβολα ο Νίκος Παντζιαράς του ΑΠΟΕΛ. Ένας μοντέρνος αμυντικός, έπαιζε αρχοντικό ποδόσφαιρο, μυαλωμένα, πραγματικός ηγέτης, πολύ γρήγορος με εκπληκτικό άλμα και άριστη αντίληψη του παιχνιδιού. 

Ο Νίκος Παντζιαράς έπαιξε στο ΑΠΟΕΛ από το 1971 μέχρι το 1987 σε όλες τις θέσεις της άμυνας κυρίως όμως σαν λίμπερο. Πήρε τρία πρωταθλήματα και 5 κύπελλα. Έπαιξε στην Εθνική από τα 20 του χρόνια και έχει καταγράψει 48 συμμετοχές σημειώνοντας και ένα τέρμα. Πήρε το περιβραχιόνιο του αρχηγού το 2978 όταν ο Α. Στυλιανού τερμάτισε την καριέρα του. 

Ο Νίκος όπως και άλλα δύο αδέλφια του ο Γιώργος και ο Κούλλης έγραψαν την δική του ιστορία στο ΑΠΟΕΛ. Είχε καθιερωθεί στην ομάδα την περίοδο 1972-73 σε μια από τις πιο πετυχημένες περιόδους του ΑΠΟΕΛ χρονιά που έκανε το νταμπλ στα 18 του χρόνια. 

Σε ηλικία 21χρόνων ο Νίκος θα τιμηθεί από την ΕΑΚ το 1975 ως δεύτερος καλύτερος ποδοσφαιριστής και πέμπτος κατά σειρά αθλητής της χρονιάς. Το 1980 η ΕΑΚ θα ψήφιζε τον Νίκο μαζί με τον Κλείτο Ερωτοκρίτου της Ομόνοιας, κορυφαίους ποδοσφαιριστές της χρονιάς, ενώ το 1984 το γερμανικό εβδομαδιαίο περιοδικό «Κίκερ Σπορτ» θα τον κατάτασσε ανάμεσα στους 25 κορυφαίους ποδοσφαιριστές της Ευρώπης.

Το 1986 ήταν η σειρά του ΑΠΟΕΛ να τιμήσει τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή του βραβεύοντας τον μαζί με τα αδέλφια του, για την μεγάλη προσφορά της οικογένειας Παντζιαρά στο ΑΠΟΕΛ. 

Σπουδαίος ποδοσφαιριστής, αθλητής με ήθος, σεμνός, με παραδειγματική αθλητοπρέπεια, ο Νίκος Παντζιαράς έγραψε ιστορία στη γήπεδα μας. Ένας καταξιωμένος αθλητής που κέρδισε τον απόλυτο σεβασμό του συνόλου των φιλάθλων. Ήταν στην μεγάλη ομάδα με τους Ηρόδοτο, Γ. Παντζιαρά, Κολοκάση, Μενελάου, Στεφανή, Μ. Μάρκου, Τ. Τιμοθέου, Α. Στυλιανού, Α. Μιαμηλιώτη, Λίλλο, Σταύρακα, Κρητικό, Τ. Αντωνίου, Α. Σταύρου και τόσους άλλους μεγάλους παίκτες.  

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο