Ρετρό: Παίκτες που έγραψαν ιστορία, Μιχαλάκης Μιχαηλίδης

Η  Ανόρθωση πήρε την μεταγραφή του από τον Ιωνικό και τελικά αντί στα κυανόλευκα θα παίξει στη Νέα Σαλαμίνα για οικογενειακούς λόγους. Μιά ωραία ιστορία που κρύβεται στην καριέρα του αμυντικού Μιχαλάκη Μιχαηλίδη. Επίσημα ήταν γραμμένος Μιχάλης Μιχαήλ αλλά, όλος ο κόσμος τον έλεγε ο Μιχαλάκης ο Καλαμαράς, ένα παρατσούκλι6 που τον συνόδευε πάντα και θα δείτε πιο κάτω το γιατί.

Ο Μιχαλάκης γεννήθηκε στο Κάτω Βαρώσι αλλά ο πατέρας του ήταν από το Καστελλόριζο και τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα τα έκανε στην Ελλάδα, για τούτο και στην Κύπρο του κόλλησαν το παρατσούκλι...ο Καλαμαράς. Λίγο πριν τα 17 του χρόνια θα παίξει στον Άρη Πειραιώς, το 1964. Την επόμενη χρονιά ο Άρης θα ενωθεί με την Α.Ε.Νίκαιας και θα προκύψει ο Ιωνικός, όπου ο Μιχαλάκης θα παίξει μέχρι το 1968-69. Η Ανόρθωση εντόπισε τον παίκτη και κατάφερε να τον πάρει μεταγραφή από τον Ιωνικό και θα αρχίσει προπονήσεις με τα κυανόλευκα. Τα πράγματα όμως ανατράπηκαν αφού ο θείος του, που ήταν με τη Νέα Σαλαμίνα, είχε πρόβλημα υγείας και δεν μπορούσε να λειτουργήσε το ατμοκαθαριστήριο που διατηρούσε στην Αμμόχωστο. Έτσι ο Μιχαλάκης θα πάει στη δουλειά του θείου του και θα φορέσει τα ερυθρόλευκα ενώ η Ανόρθωση κατανοώντας τους λόγους που έπρεπε να φύγει δεν είχε κανένα παράπονο, κάτι που εκτιμάει μέχρι σήμερα ο...Καλαμαράς.

Ο Μιχαλάκης ήταν κεντρικός αμυντικός, παρόλον που όταν χρειάστηκε έπαιξε και ως αμυντικός χαφ. Δυνατός, με ποδοσφαιρικό μυαλό, πάντα θετικός στα μαρκαρίσματα δεν είναι τυχαίο που έπαιξε και στην Εθνική, κάτι που δεν ήταν εύκολο τις εποχές εκείνες για παίκτη της Σαλαμίνας. Είχε διαδεχθεί ουσιαστικά τον Κουρέα, με τον οποίο έπαιξε μαζί τα πρώτα του χρόνια στην ομάδα, ενώ τα περισσότερα χρόνια ήταν δίδυμο με τον Π.Φώκκη και κάποτε με τον Φραγκή. Αγωνίστηκε στη Νέα Σαλαμίνα από το 1969 μέχρι το 1975 καταγράφοντας 122 συμμετοχές και 6 τέρματα.

Στα πρώτα χρόνια της παρουσίας του στους ερυθρόλευκους της Αμμοχώστου έπαιξε με τους : Βαρνάβα, Π.Φώκκη, Ματσάγκο, Μάλο, Φραγκή, Άγγελο, Καραολή, Μουσκάλλη, Κοντεάτη, Κότροφο, Κουρέα, Σιέπη, Άντη, Γονιό, Τσούκκα, Πρατζιώτη κ.ά. Στην πορεία έπαιξε και με τους: Κουγκάς, Λούκας, Αβραάμ, Δουκανάρης, Τόνις, Η.Ηλίας, Π.Θεοφάνους, Κ.Ιωάννου, Θωμάς, Μήτσιος, Καθητζιώτης, Μωϋσής, Μιρμιδώνης, Μάϊλος, Λ.Κότροφος, Καλαφάτης κ.ά.

Ο Μιχαλάκης Μιχαηλίδης έχει και πέντε συμμετοχές με την Εθνική ομάδα( τα δύο είναι φιλικά). Αγωνίστηκε το 1971 εκτός έδρας με την Ισπανία όπου γνωρίσαμε την συντριβή με 7-0 και προπονητή τον Ρέι Γούντ, το 1972 εκτός με την Πορτογαλία όπου χάσαμε 4-0 με προπονητή τον Σίμα Μιλοβάνοφ και το 1973 με την Βουλγαρία εκτός έδρας όπου χάσαμε 2-0 με προπονητή τον Πάμπο Αβρααμίδη. Στα παιχνίδια αυτά αγωνίστηκαν οι: Α.Κωνσταντίνου, Στ.Στυλιανού, Μιχαλάκης, Καλλής, Κουρέας, Κ.Αντωνίου, Χρύσος, Ευθυμιάδης, Παπέττας, Αντρ.Κωνσταντίνου, Καϊάφας, Ν.Χαραλάμπους, Κανάρης, Ηρόδοτος, Μέρτακκας, Καβάζης, Παρτασίδης, Λ.Θεοδώρου, Π.Βασιλείου, Στεφανής, Τάσος, Α.Στυλιανού, Τάρταρος, Άγγελος, Μελής, Παμπουλλής. Ο Μιχαλάκης πανηγύρισε το 1973 με τη Σαλαμίνα την κατάκτηση του Ασλανίδειου τουρνουά του ΑΣΙΛ στη Λύση, κερδίζοντας στον τελικό την Αλκή.  
 

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο