Ρετρό: Παίκτες που έγραψαν ιστορία, Πάμπος Γιαλλούρης

Το πείσμα και το πάθος του ήταν χαρακτηριστικά σε κάθε παιχνίδι του Ευαγόρα Πάφου, στον οποίο έγραψε τη δική του ιστορία ο Πάμπος Γιαλλούρης για μια δεκαετία το 1970-1980.

Ο Π. Γιαλλούρης κατάγεται από τον Τράχωνα, και από τη Λευκωσία και το αγροτικό ποδόσφαιρο βρέθηκε στα 19 του χρόνια στην Πάφο και τον Ευαγόρα, αφού αρραβωνιάστηκε εκεί. Ήταν το 1971-72 και  ο Ευαγόρας αγωνιζόταν στη Β’ Κατηγορία και ο Πάμπος είχε καθιερωθεί στην  ομάδα, έχοντας σημαντική συμβολή στην κατάκτηση του τίτλου από την ομάδα της Πάφου.

Βέβαια  λίγο πιο νωρίς άρχισε να  τον καθιερώνει στην ομάδα ο Ελλαδίτης προπονητής Μιχάλης Σούπασιης. Αρχικά ο Γιαλλούρης αγωνιζόταν ως εξτρέμ και μετά καθιερώθηκε στο κέντρο, ήταν το Νο 6 της Παφιακής ομάδας, η οποία ανήλθε στην μεγάλη κατηγορία και έμεινε για πολλά χρόνια, πριν αρχίσει να γίνεται ανσασέρ μεταξύ  Α’ και Β’ Κατηγορίας. Το πρώτο παιχνίδι που έπαιξε ο Π. Γιαλλούρης στον Ευαγόρα ήταν εναντίον του Άρη (1-1(. Ήταν μια δύναμη για την ομάδα στο κέντρο, μια εμβληματική φυσιογνωμία, που έδινε μάχες στο παιχνίδι και κέρδιζε πολλές προσωπικές μονομαχίες λόγω του πείσματος και της δύναμης που είχε.

Ο Γιαλλούρης έπαιξε για δέκα περίπου χρόνια στον Ευαγόρα (μέχρι το 1980) και μπορεί να είχε ευκαιρία  να πάρει μεταγραφεί σε πιο μεγάλη ομάδα αλλά επαγγελματικοί και προσωπικοί λόγοι τον κράτησαν μόνο στην ομάδα της  Πάφου. Είναι  χαρακτηριστικό πως  λίγα χρόνια μετά τον Πάμπο πήγε στον Ευαγόρα και ο αδελφός  του Άντρος  Γιαλλούρης, ο οποίος είχε πάρει μεταγραφή αργότερα για την ΑΕΛ. Ήταν  ένας σπουδαίος εξτρέμ  και καλός σκόρερ.

Ο Πάμπος Γιαλλούρης είχε παίξει σε μια  περίοδο που στον Ευαγόρα συναντούμε αξιόλογους παίκτες κάποιοι από τους οποίους  αργότερα έπαιξαν σε μεγάλες ομάδες. Ήταν οι  Τ. Ηροδότου, Π. Γεωργίου, Φύτος, Λάζαρος, Πενταράς, Κουρούσιης, Ζυμαράς, Τ. Χαραλάμπους, Αττίκης, Στέφος, Γιαννάκης και Κενδέας Ζαμπυρίνης, αδελφοί Τούρου, και αργότερα με την επόμενη γενιά παικτών του Ευαγόρα όπως  οι Σωκράτους, Αγάς, Αντωνιάδης, Μιαμηλιώτης, Σάββα κ.α.  

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο