Νέα οδηγία της UEFA: Ποιος βγαίνει Ευρώπη, αν δεν ολοκληρωθεί το κύπελλο

Συμπληρωματική-διευκρινιστική οδηγία προς τις ομοσπονδίες-μέλη της απέστειλε την περασμένη Πέμπτη η UEFA, η οποία ενημερώνει για το τι ισχύει στους κανονισμούς της περιόδου 2020/21 στο Γιουρόπα Λιγκ αναφορικά με τους κυπελλούχους.

Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή ομοσπονδία, όπου δεν καταστεί εφικτό να ολοκληρωθεί η διοργάνωση του κυπέλλου, η θέση από τη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση θα πάει στην πρώτη ομάδα της βαθμολογίας που υπό κανονικές συνθήκες δεν θα έβγαινε στην Ευρώπη.

Στην Κύπρο, δηλαδή, αν δεν ολοκληρωθεί το κύπελλο, η θέση στο Γιουρόπα Λιγκ θα πάει στον τέταρτο της βαθμολογίας, ο οποίος κανονικά δεν θα έπαιρνε εισιτήριο για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Στη δεδομένη χρονική στιγμή τέταρτος στη βαθμολογία είναι ο Απόλλων.

Ο σύλλογος της Λεμεσού, ωστόσο, δεν θα πάρει (εκτός από τη θέση) και το εισιτήριο του κυπέλλου, το οποίο είναι το καλύτερο που δίνει η χώρα για το Γιουρόπα Λιγκ. Αυτό θα καταλήξει στη δεύτερη ομάδα της βαθμολογίας, η οποία επί του παρόντος είναι η Ανόρθωση.

Η «Κυρία», δηλαδή, θα συμμετάσχει στο Γιουρόπα Λιγκ ως «κυπελλούχος» και θα εκκινήσει την προσπάθειά της από τον β’ προκριματικό γύρο, ενώ ΑΠΟΕΛ και Απόλλων θα ριχτούν στη μάχη από τον α’ προκριματικό.

Όλα τα παραπάνω, φυσικά, προϋποθέτουν αφ’ ενός την οριστική διακοπή της διοργάνωσης του κυπέλλου, αφ’ ετέρου την οριστική απόφαση για το τι μέλλει γενέσθαι με το πρωτάθλημα και την οριστικοποίηση της βαθμολογίας για τη σεζόν 2019/20.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο