Κραυγή απόγνωσης από τους ιδιοκτήτες γηπέδων Φούτσαλ

Ανακοίνωση με τίτλο "Είμαστε «κράτος δικαίου»; Φυσικά και είμαστε ή τουλάχιστον φυσικά και θα έπρεπε να είμαστε!", εξέδωσαν οι ιδιοκτήτες γηπέδων Φούτσαλ, μέσα από την οποία εκφράζουν την απόγνωση τους για το γεγονός ότι εδώ και μήνες παραμένουν κλειστοί.

Αναλυτικά

Σε ένα κράτος δικαίου (το οποίο κατοχυρώνεται στο Άρθρο 2 της Συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση), όλες οι δημόσιες αρχές ενεργούν πάντοτε με βάση τους περιορισμούς που θέτει ο νόμος και το Σύνταγμα, σύμφωνα με τις αξίες της δημοκρατίας και τα θεμελιώδη δικαιώματα. Το κράτος δικαίου περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, αρχές όπως την αρχή της νομιμότητας, που συνεπάγεται διαφανή, υπεύθυνη, δημοκρατική και πλουραλιστική διαδικασία για την θέσπιση Νόμων και/ή Διαταγμάτων, την αρχή της απαγόρευσης της αυθαίρετης άσκησης εκτελεστικής εξουσίας αλλά και την αρχή της ισότητας έναντι του Νόμου και/ή των Διαταγμάτων.

Εμείς, σαν ιδιοκτήτες γηπέδων Φούτσαλ, εκφράζουμε μέσω της παρούσας επιστολής την αγανάκτηση και την απογοήτευση μας για την άνιση αντιμετώπιση που έτυχαν οι επιχειρήσεις μας τους τελευταίους μήνες ως επίσης και για την πλήρη απαξίωση που επέδειξαν οι Αρμόδιοι στον Ερασιτεχνικό Αθλητισμό.

Ο «θάνατος» του ερασιτεχνικού αθλητισμού έχει πολλά ονοματεπώνυμα.

Μπορεί κάποιος από εσάς να βγει υπεύθυνα και να δηλώσει για ποιο λόγο ενώ όλα «ανοίγουν» στην Κύπρο, ο Ερασιτεχνικός Αθλητισμός και τα Γήπεδα Φούτσαλ παραμένουν κλειστά;

Μπορεί κάποιος να απαντήσει στο γιατί παρά τις επανειλημμένες μας «οχλήσεις» μέσω δεκάδων επιστολών, τηλεφωνημάτων και τηλεομοιότυπων, δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση (είτε αρνητική είτε θετική) στα αιτήματα μας;

Είναι δεδομένο ότι τα τελευταία μέτρα που επιβλήθηκαν πριν το «lockdown» απέτυχαν παταγωδώς και αποδεικτικό τούτου η εκτόξευση των κρουσμάτων από ογδόντα (80) ανά ημέρα σε χίλια (1000).

Δεδομένου λοιπόν, του ότι ο κακός χαμός που επικρατούσε, μεταξύ άλλων σε mall, σημεία δειγματοληψίας για έλεγχο με rapid test και σε κέντρα εμβολιασμού οδήγησε στο «κλείσιμο» της χώρας. Γιατί εμμένετε στο άνοιγμα των εν λόγω επιχειρήσεων;

Επίσης, μετέωρο και αναπάντητο παραμένει εδώ και μήνες το ερώτημα μας αναφορικά με το γιατί επετράπη και θα επιτραπεί ξανά η άσκηση δεκαπέντε (15) ατόμων σε 500 τ.μ. κλειστού χώρου αλλά δεν επιτρέπεται η άσκηση δέκα (10) ατόμων σε 1000 τ.μ. ανοιχτού χώρου (πχ ένα γήπεδο Φούτσαλ).

Όλα αυτά και πολλά άλλα είναι που μας ξενίζουν και που μας κάνουν να διερωτόμαστε το όλο σκηνικό κατά τη διαδικασία λήψης τελικών αποφάσεων που κάθε άλλο παρά σεβόμενες με τις αρχές της ισότητας και της αναλογικότητας είναι.

Είναι καθήκον μας να υπερασπιστούμε με κάθε νόμιμο μέσο τα κεκτημένα μας δικαιώματα και αυτό θα κάνουμε μέχρι εσχάτης.  

Με εκτίμηση,
Κίνηση Φούτσαλ

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο