Ένα βράδυ  στην Λιουμπλιάνα

Σήμερα η Εθνική μας ομάδα των Ανδρών αντιμετωπίζει την Σλοβενία για την 3η αγωνιστική της προκριματικής φάσης του παγκοσμίου κυπέλλου. Με την σημερινή μας αντίπαλο υπάρχει προϊστορία, ωστόσο μια από τις αναμετρήσεις έχει μείνει στην ιστορία.

Γυρνάμε τον χρόνο στο 2003 και συγκεκριμένα στις 2 Απριλίου. Η αποστολή της Εθνικής ταξίδευσε  στην Λιουμπλιάνα για να αντιμετωπίσει την Σλοβενία του Ζλάτκο Ζάχοβιτς.

Την ημέρα εκείνη, από το πρωϊ μέχρι το βράδυ έβρεχε καταρρακτωδώς. Ο αγωνιστικός χώρος σε πολύ κακή κατάσταση. Ο αγώνας αρχίζει και μόλις στο 4` η Σλοβενία ανοίγει το σκορ. Στο 11` ο Μιχάλης Κωνσταντίνου ισοφαρίζει. Οι Σλοβένοι με πρωταγωνιστή τον Ζάχοβιτς πέτυχαν άλλα τρία τέρματα και στο ημίχρονο ήταν μπροστά στο σκορ με 4-1.

Το τέλος του αγώνα, ήταν η αρχή για μια ποδοσφαιρική ιστορία για την Εθνική μας ομάδα.

Οι δημοσιογράφοι κατευθύνθηκαν στο χώρο της διάσκεψης τύπου. Κατά την διαδρομή και περνώντας έξω από τα αποδυτήρια της Εθνικής μας ομάδας, επικρατούσε αναβρασμός. Έντονες φωνές και κινητικότητα χωρίς ωστόσο να γνωρίζουμε το γιατί. Εκ των υστέρων μάθαμε ότι ο προπονητής είχε έντονη λογομαχία με ποδοσφαιριστή.

Στην δημοσιογραφική διάσκεψη υπήρχε ανησυχία, το κλίμα δεν ήταν και το καλύτερο. Οι δημοσιογράφοι που ακολούθησαν τότε την αποστολή προσπαθούσαν  να ενημερωθούν αλλά μάταια.

Ο Μότσα Βούκουτιτς αρχίζει την διάσκεψη τύπου μιλώντας στην μητρική του γλώσσα βγάζοντας είδηση ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους ότι είχε παραιτηθεί. Μόνο που την είδηση την κατάλαβαν όσοι ήξεραν Σέρβικα. Οι δημοσιογράφοι από την Κύπρο δεν αντιλήφθηκαν το οτιδήποτε και όταν ρωτήθηκε ο Μότσα Βούκοτιτς δεν μας ανέφερε τίποτα.

Λίγα λεπτά αργότερα, αντικρύσαμε τον Νίκο Παναγιώτου να συνομιλεί με τον τότε προπονητή. Τον ρωτήσαμε τι έγινε. «Παραιτήθηκε ο προπονητής» μας είπε. Κινητικότητα, συνομιλίες, προσπάθεια να τον μεταπείσουν. Σύσκεψη ποδοσφαιριστών ώστε να πάρει την απόφαση του πίσω και παρέμβαση από τον τότε πρόεδρο της Επιτροπής Εθνικών Ομάδων Τάσο Κατσικίδη να μην παραιτηθεί.

Στο αεροδρόμιο, οι τρεις αρχηγοί της Εθνικής ζήτησαν και  μίλησαν με τους δημοσιογράφους. Ζήτησαν πολύ ευγενικά να μην μεταφέρουμε στην Κύπρο τα όσα ακολούθησαν μετά το τέλος του αγώνα και φυσικά να προσπαθήσουν και αυτοί από την πλευρά τους με την αρθρογραφία τους να μεταπείσουν τον Μότσα Βούκοτιτς.

Τις επόμενες ημέρες στην Κύπρο, υπήρχε έντονος απόηχος. Ο αείμνηστος τότε πρόεδρος της ΚΟΠ Κωστάκης Κουτσοκούμνης είχε δηλώσει ότι όποιος παραιτείται φεύγει από την Εθνική. Υπήρχαν δηλώσεις από διεθνή ποδοσφαιριστή εναντίον αξιωματούχου της ΚΟΠ. Υπήρχε το τέλος της καριέρας ποδοσφαιριστή με τα χρώματα της Εθνικής ομάδας. Έγιναν πολλά που είτε γράφθηκαν είτε ακόμα δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Το σίγουρο είναι ότι το βράδυ εκείνο στην Λιουμπλιάνα γράφθηκε ένα κεφάλαιο ξεχωριστό για την Εθνική ομάδα.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο