Πρώτη και πολύ δύσκολη εξόρμηση

Πρώτη εξόρμηση για την προκριματική φάση του παγκοσμίου κυπέλλου και μάλιστα η δυσκολότερη. Σήμερα (στις 19.00 η σέντρα) η Εθνική μας ομάδα αντιμετωπίζει στην Ριέκα την Κροατία με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Είναι αλήθεια ότι τέτοιους είδους αναμετρήσεις δεν είναι στην λίστα με τους υποψήφιους αγώνες για βαθμολογικό κέρδος. Αυτό γιατί η ποδοσφαιρική ποιότητα που χωρίζει τις δυο ομάδες είναι πολύ μεγάλη.

Οι περισσότεροι διεθνείς της Κροατίας αγωνίζονται στα καλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης και φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι η φιναλίστ του παγκοσμίου κυπέλλου 2018. Μάλιστα το γεγονός ότι στην πρεμιέρα της προκριματικής φάσης ηττήθηκε από την Σλοβενία με 1-0 κάνει ακόμα δυσκολότερο το έργο των διεθνών μας.

Το ίδιο πλάνο
Απέναντι στην Σλοβακία δείξαμε αρκετά καλά στοιχεία, πάντα σε σχέση με προηγούμενους αγώνες. Είχαμε πάθος και θέληση. Υπήρχε πλάνο από τον προπονητή και κυνηγήσαμε μέχρι το τέλος τον αγώνα. Με την ίδια προσέγγιση θα κατέλθουν σήμερα οι διεθνείς μας. Φυσικά το γεγονός ότι εντός τριών ημερών θα δώσουμε δεύτερο αγώνα θα επηρεάσει σε κάποιο βαθμό. Για τον λόγο αυτό αλλά και γιατί έπεται η Σλοβενία την Τρίτη, ο Νίκος Κωστένογλου αναμένεται να παρατάξει διαφοροποιημένη ενδεκάδα σε σχέση με την πρεμιέρα.

Το σίγουρο είναι να κρατήσουμε μικρό καλάθι μετά το τέλος του αγώνα και σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος γιατί το παρελθόν αυτό μας έχει διδάξει και σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος να μην βιαστούμε να κρίνουμε την νέα προσπάθεια. Με μια νίκη ή μια ήττα δεν κερδίζεις ή δεν χάνεις τίποτα ειδικά στην αρχή μιας προκριματικής φάσης. Στο τέλος θα γίνει το ταμείο.   

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο