Βάλεμ: "Εκεί ένιωσα…νεκρός"

Eνδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε ο Γιόχαν Βάλεμ στην ιστοσελίδα dhnet.be αφού μίλησε και για την Εθνική Κύπρου. Ο Βάλεμ μίλησε για το δράμα στη ζωή του, την Εθνική Βελγίου και την Εθνική Κύπρου. 

Οι σημαντικότερες τοποθετήσεις του πρώην Ομοσπονδιακού τεχνικού της Εθνικής…

“Δούλεψα για δυο χρόνια. Όλα ήταν προγραμματισμένα, είχαμε πρόγραμμα με μια νέα γενιά. Αλλά δεν έγιναν τα πράγματα όπως έπρεπε. Όταν εργάζεσαι με μη πτυχιούχους που θέλουν να σας διδάξουν ποδόσφαιρο, μπορεί μερικές φορές να είναι λίγο ενοχλητικό.Είμαι ανακουφισμένος, νομίζω έκανα τη πιο σωστή απόφαση. Ήταν το όνειρο μου να προπονήσω και να επιτύχω”.

“Έφυγα για να ζήσω άλλες εμπειρίες. Έφερα δώδεκα νέους διεθνείς στην πρώτη ομάδα. Δεν είχα τους τρεις καλύτερους παίκτες στη διάθεσή μου στην Κύπρο. Είμαι πεπεισμένος πως σε 2-3-4 χρόνια αυτή η ομάδα θα έχει εξαιρετικά αποτελέσματα γιατί υπάρχουν νέοι παίκτες με σωστή νοοτροπία”.

“Yπήρχε πλάνο να έρθει ακόμη ένας Βέλγος βοηθός, το οποίο δεν έγινε λόγω του κορωνοϊού και της έλλειψης πόρων. Ήμουν μόνος στο σπίτι μου. Ήταν αδύνατο. Μίλησα και με τον Ρομπέρτο Μαρτίνεθ (προπονητής Εθνικής Βελγίου). Μου τηλεφώνησε για να διοργανώσουμε ένα φιλικό Βέλγιο-Κύπρος στις 3 Ιουνίου”.

“Οι προπονητές απολύονται δυο-τρεις φορές μέσα στη σεζόν και βρίσκουν δουλειά. Θέλω να πω πως δεν με απέλυσαν αλλά ότι σταμάτησα. Είχα διαλέξει την Κύπρο για να ζήσω αυτή την εμπειρία. Οι παίκτες της Εθνικής είχαν εκπλαγεί όταν έφυγα. Είχα καλή σχέση με τους παίκτες μου”.

“Υπήρχε ένα σχέδιο για τον γιο μου. Έπρεπε να πάει σε μια Γαλλοκυπριακή σχολή και στη συνέχεια να ενταχθεί σε σχολείο στο Βέλγιο. Στο ποδόσφαιρο είχε πάει στην Ακαδημία της Ομόνοιας. Είχα συμφωνήσει με την μητέρα του και τον δικηγόρο. Όταν ήρθε η στιγμή να υπογράψει για να μείνει μαζί μου, δεν εμφανίστηκε. Θα μπορούσα να κατηγορηθώ για απαγωγή παιδιού. Είναι τρελό. Σκόπευα να αποκτήσω ένα παιδί με τη σύντροφο μου. Όλα κατέρρευσαν. Εκεί ένιωσα…νεκρός. Θα μπορούσα να μείνω, να πηγαίνω στην παραλία 3-4 φορές την εβδομάδα, να δουλεύω το πρωί, έχοντας μια καλή ζωή. Είπα όχι. Δεν ήμουν ο εαυτός μου. Έπρεπε να επιστρέψω, αυτό είναι όλο. Ήταν μια προσωπική απόφαση. Έμειναν έκπληκτοι που ζήτησα να φύγω. “

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο