«Κανιβαλισμός στα social media, δουλειά μας να καταστρέφουμε κόσμο από το Facebook»

Η είσοδος της εθνικής Κύπρου στην εποχή Γιόχαν Βάλεμ δεν ήταν επιτυχής, τουλάχιστον από πλευράς αποτελέσματος, καθώς το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα γνώρισε την ήττα στο ΓΣΠ από το Μαυροβούνιο (0-2).

Το... τρίτο ημίχρονο, όσα δηλαδή ακολούθησαν, σχολίασε ο Κωνσταντίνος Σιαμπουλλής, που συνέστησε ψυχραιμία και υπομονή σε όσους επέκριναν τόσο το αποτέλεσμα όσο και τη μη χρησιμοποίηση του Νικόλα Ιωάννου.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ομοσπονδίας στον Super Sport FM 104.0 για...

...την ήττα: «Δεν ικανοποιεί κανένα. Το γιατί χάσαμε είναι κάτι που θα αναλύσει ο προπονητής με τους συνεργάτες του. Υπάρχουν πολλά ελαφρυντικά που πρέπει να σταθούμε. Λέχθηκε από πριν, ποιος είναι ο στόχος μας. Να δώσουμε ευκαιρία στα νεαρά παιδιά, χωρίς να σημαίνει ότι είμαστε αδιάφοροι στο Nations League. Είδαμε χθες, ποδοσφαιριστές που έπαιξαν πρώτη φορά ως ομάδα. Κάποιοι είχαν την πρώτη τους συμμετοχή, κάποιοι μόλις τη δεύτερη. Ήταν μια ομάδα με νέο προπονητή, με μόλις 4 προπονήσεις και με πολλά νέα παιδιά».

...το ρεκόρ του Λοΐζου: «Έσπασε το ρεκόρ του Κάστανου από το 2015. Έπαιξε στην Εθνική Ανδρών σε ηλικία 17 χρονών και 49 ημερών».

...την παρουσία των νεαρών: «Με το νέο προπονητή, αποφασίσαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Να κάνουμε ένα μακροχρόνιο σχεδιασμό και πλάνο για να έχουμε αποτελέσματα στο μακρινό μέλλον. Δεν βλέπουμε το αποτέλεσμα εδώ και τώρα, αλλά σε 3-4 χρόνια. Προσπαθούμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Χρειάζεται στήριξη και πίστη στο πλάνο. Δεν χρειάζεται να μηδενίζουμε τα πάντα. Γίνεται ένας κανιβαλισμός στα social media, όπως έχω διαπιστώσει. Η συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ αντιλαμβάνεται τη νέα φιλοσοφία. Είναι λυπηρό να μηδενίζουμε τα πάντα και το κριτήριο να είναι οπαδικό και όχι η αγάπη για την Εθνική».

...τον Νικόλα Ιωάννου: «Είναι δουλειά μας να καταστρέφουμε κόσμο από το Facebook. Ο ποδοσφαιριστής ήταν ειλικρινής. Είπε ότι δεν ένιωθε καλά. Το πως θα διαχειριστεί την υπόθεση του ο προπονητής και η ομοσπονδία, είναι κάτι με το οποίο θα ασχοληθούμε μετά τον αγώνα με το Αζερμπαϊτζάν. Έχουμε πιο σημαντικά θέματα αυτή τη στιγμή. Το κάθε πράγματα στην ώρα του. Ο καθένας δικαιούται να έχει την άποψη του».

...τον αγώνα με το Αζερμπαϊτζάν: «Δεν θέλουμε καν να συζητούμε για την τελευταία θέση. Ξεκίνησε η προετοιμασία με αποθεραπεία και γυμναστήριο. Θα γίνει κανονική προπόνηση αύριο. Είναι μοναδική επιλογή η νίκη. Θα προσπαθήσουμε να αλλάξει το κλίμα που υπάρχει και να συνεχίσουμε με καλύτερες προϋποθέσεις στη διοργάνωση. Χρειάζεται χρόνος και υπομονή. Δεν μπορείς να τα κάνεις, από τη μια μέρα στην άλλη».

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο