Πάπουτσος: "Αναμένουμε από την ΚΟΠ τα ευρήματα που δικαιολογούν τη διαγραφή του διαιτητή"

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Κύπρου Γιώργος Πάπουτσος, έκανε παρέμβαση στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ 'Μεσημέρι και Κάτι', απάντησε σε ερωτήσεις του Βασίλη Τσιρόπουλου και πήρε θέση και για τα χτυπητά λάθη όπως τα χαρακτήρισε αυτά των διαιτητών σε πρόσφατα παιχνίδια.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ.Πάπουτσου: 

"Η πολιτεία εμπράκτως παίρνει μέτρα για πάταξη στα στημένα του χώρου του ποδοσφαίρου. Έχουμε υποχρέωση να δώσουμε λύσεις για να εξαλειφθούν τα κακώς έχοντα στο χώρο του ποδοσφαίρου..

Θα αναμένουμε τα αρμόδια όργανα του κράτους, σεβόμαστε τη δουλειά τους για να ξεδιαλύνουν αν είναι αθώος ή ένοχος. Αν οι έρευνες δείχνουν ενοχή, ο καθένας θα πάρει ότι του αναλογεί. Η ΚΟΠ βρήκε ευρήματα που δικαιολογούν τη διαγραφή του εν λόγω διαιτητή και θέλουμε και εμείς να τα έχουμε υπόψιν μας. Αναμένουμε την ΚΟΠ να μας πληροφορήσει, είμαστε αμείλικτη για οποιοδήποτε μέλος μας που βρίσκεται εμπλεκόμενος σε τέτοια κατάσταση. Ανάφερα ότι είναι οπισθοδρόμηση η κάθοδος ξένων διαιτητών. Η φετινή περίοδος παρουσίασε αρκετά λάθη στην κυπριακή διαιτησία, αυτό είχα αναφέρει.

Όλες οι εξελίξεις για τα στημένα 2

 

Οι διαιτητές μας δικαίως ή αδίκως είναι στο στόχαστρο των πάντων. Ζητήσαμε από την ΚΟΠ και εισηγηθήκαμε κάποια μέτρα, είναι ξεκάθαρα. Υπάρχουν ικανοί διαιτητές στο χώρο, χρειάζεται όμως σωστή αξιολόγηση για να διευθύνουν τους αγώνες όσο το δυνατό πιο ήρεμα. Πρέπει να δώσουμε εχέγγυα για να παρουσιαστούν τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο με καλύτερη ποιότητα στη διαιτησία. Το πρωτάθλημα είναι αναβαθμισμένο, υπάρχουν δυνατές ομάδες γι’ αυτό και είπα ότι η κριτική θα πρέπει να γίνεται σε ουσιώδη γεγονότα για να μπορεί η ομάδα μας ν’ ανταποκρίνεται στα γήπεδα.

Οι διαιτητές θέλουν στήριξη και όχι μόνιμη κατακραυγή. Έγιναν σημαντικά λάθη και αν αλλοιώνουν και αποτέλεσμα είναι χτυπητά σχολιάζονται και περισσότερο. Ο Κύπριος διαιτητής θέλει σωστή αντιμετώπιση".

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο