Τρομερό ξεκίνημα, Γιούρο, Λεμεσός, Φαρόε και...

Στην κεντρική φωτογραφία βλέπουμε τον πρώην τεχνικό του Απόλλωνα, του Άρη και της ΑΕΛ Μιχάι Στοϊκίτσα. Δεν είναι όμως αυτός το πρόσωπο του ρεπορτάζ, αλλά ο κύριος στα αριστερά του με τη λευκή φόρμα. 

Πάμε και στη 2η φωτο. Είναι από τα μέσα της δεκαετίας του 80, εποχή της κυριαρχίας της Κραϊόβα. Το κορίτσι είναι η σούπερ γυμνάστρια Νάντια Κομανέτσι. Στα δεξιά της είναι ο Ιόν Γκεολγκάου (ιδού το πρόσωπο μας) και δίπλα του ο Ορέλ Τσικλεάνου (πρώην Ρουμάνος διεθνής παίκτης του Ολυμπιακού Λευκωσίας και προπονητής του Ευαγόρα Πάφου). 

Ο Γκεολγκάου που λέτε ήταν ένας εξαιρετικός μεσοεπιθετικός. Μέγα ταλέντο. Στα 15 του έπαιξε 1η κατηγορία με την Κραϊόβα. Στα 19 του, το 1980 κάνει ήδη θραύση και καλείται στην Εθνική ομάδα. Βάζει το κρισιμότερο γκολ μέσα στην Μπρατισλάβα και  η Ρουμανία περνά στα τελικά του Γιούρο 1984 από τον όμιλο με Ιταλία, Τσεχοσλοβακία, Σουηδία και Κύπρο (τότε που πήραμε την τεράστια ισοπαλία με την Ιταλία) . Ήταν στην αποστολή για τα τελικά του Γιούρο 1984. Μέχρι το 1988 ήταν μέλος της Εθνικής (24 συμμετοχές) και βασικός στην Κραϊόβα. 

Πήγε το 1989 στην Άρζες και ένα χρόνο μετά με την πτώση του καθεστώτος Τσαουσέσκου μπόρεσε να φύγει για εξωτερικό. 

Με τέτοιο βιογραφικό και στα 29 του θα είχε καλές προοπτικές, αλλά ο προορισμός ήταν απρόσμενος. Λεμεσός και μάλιστα Άρης!!! Ακόμη και με τα σημερινά δεδομένα ήταν πολύ μεγάλο όνομα, πόσο μάλλον πριν 30 χρόνια. Ένα χρόνο έκατσε στο Λιμάνι, δεν έκανε και πολλά (1 γκολ σε 23 συμμετοχές).

Ακολούθως βρήκε δουλειά στην 2η κατηγορία του Βελγίου και το 1993 στα 32 σταμάτησε την μπάλα. 

Άρχισε άμεσα την προπονητική και το 1997 ξενιτεύτηκε ξανά. Που πήγε; Στα νησιά Φαρόε για 7 χρόνια και μετά ακόμη βορειότερα στην Ισλανδία. Τα τελευταία χρόνια εργάστηκε σε τμήματα υποδομής και το 2017 ο Γκεολγκάου μπήκε στο επιτελείο του Στοϊκίτσα (Τεχνικός διευθυντής) στην Ομοσπονδία της Ρουμανίας σε θέση σκάουτερ. 

 

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο