Το βαθμολογικό κίνητρο είναι ουσιαστικά ανύπαρκτο.
Φιλοξενούμενος της ΑΕΚ στην Αρένα, ωστόσο, ο ΑΠΟΕΛ θα επιδιώξει να αποφύγει ένα αρνητικό ρεκόρ και να ανταποκριθεί στον ρόλο ρυθμιστή που έχει στην κούρσα (και) για την έξοδο στην Ευρώπη.
Οι «γαλαζοκίτρινοι» μετρούν ήδη τρεις ήττες στην τρέχουσα περίοδο από την ΑΕΚ -τέσσερεις από την ίδια ομάδα μέσα σε μια σεζόν ουδέποτε έχουν γνωρίσει στην ιστορία τους.
Επίσης η ομάδα του Βαγγέλη Σάμιου έχει να παίξει τόσο με τους Λαρνακείς όσο και με την Ομόνοια που ερίζουν για την τρίτη θέση και το ευρωπαϊκό εισιτήριο που τη συνοδεύει.
Στο αντίστοιχο παιχνίδι της α’ φάσης ο ΑΠΟΕΛ ηττήθηκε 2-1 στην Αρένα, όπου όμως το σκηνικό είναι ουσιωδώς διαφορετικό σε επίπεδο πλέι οφ.
Στη β’ φάση του πρωταθλήματος οι «γαλαζοκίτρινοι» είναι αήττητοι εδώ και τρεις επισκέψεις στη Λάρνακα: δις επικράτησαν 2-1 (31.03.2024 και 13.03.2022), ενώ άπαξ συμβιβάστηκαν στο 2-2 (03.04.2023).
Δεδομένου ότι στην περίοδο 2019/20 δεν έπαιξαν στην Αρένα, αφού το πρωτάθλημα διακόπηκε λόγω κορωνοϊού, η πιο πρόσφατη ήττα τους χρονολογείται από τις 21.04.2019 με 1-0.