Ως τέτοια και μόνο χαρακτηρίζεται για την Πάφο η επικράτησή της επί του Απόλλωνα, με την ομάδα του Καρσέδο να είναι μακριά από ψηλά επίπεδα απόδοσης και στα δύο ημίχρονα.
Το γκολ του Πέπε στο 36’ αποδείχθηκε καθοριστικό, όχι μόνο ότι σκόραρε, αλλά και το χρονικό σημείο στο οποίο το πέτυχε, αφού αν η Πάφος πήγαινε με αυτό το ρυθμό και χωρίς να σκοράρει πριν το ημίχρονο, τότε δύσκολα θα γράφαμε για επικράτηση. Ήταν χαρακτηριστικό ότι μετά το τέλος του αγώνα ο Χουάν Κάρλος Καρθέδο ήταν ναι μεν ικανοποιημένος από την επικράτηση της ομάδας του, ήταν όμως παράλληλα και αρκετά απογοητευμένος, αυτό έβγαζε η γλώσσα του... σώματος.
Η Πάφος έβγαλε σημάδια κούρασης και έλλειψης ενέργειας, κάτι πολύ φυσιολογικό μετά και το ευρωπαϊκό της Πέμπτης με την Ομόνοια στο ΓΣΠ αλλά και του ότι είναι η ομάδα με τα περισσότερα ματς μέσα στη σεζόν. Σαφώς και δεν μπορούν να αγωνίζονται πάντα οι ίδιοι, οι ανάσες είναι απαραίτητες, γι’ αυτό και το rotation από τον Ισπανό τεχνικό (έξι αλλαγές), έχοντας στο μυαλό του και τον επαναληπτικό της Πέμπτης που έρχεται με την Ομόνοια στην Ευρώπη.
Σαφώς και δεν ήταν παιχνίδι που πρόσφερε θέαμα και φάσεις από πλευράς Πάφου, όπως άλλωστε μας έχει συνηθίσει, όμως αυτό δεν μειώνει σε κανένα βαθμό τη πολύ σημαντική της νίκη που την κρατάει στο +6 από τον δεύτερο Άρη. Στόχος της ομάδας να κάνει είσοδο στα πλέι οφ με όσους περισσότερους βαθμούς και όση μεγαλύτερη διαφορά γίνεται και το πετυχαίνει για την ώρα είτε με τους βασικούς της, είτε με τις αλλαγές της όπως σημείωσε εξάλλου και σήμερα.
Οι πέντε τελικές είναι αριθμός που σπάνια εμφανίζεται για την Πάφο στα στατιστικά αγώνα, όμως ακόμη και έτσι πανηγυρίζει ένα πολύ σημαντικό τρίποντο, δίνοντας συνέχεια στον καλπασμό της, απέναντι στην «σκληρή» ομάδα του Σωφρόνη.