Τελικά έπεσε θύμα της αλήθειας του

Εν αρχή ην… η ειρωνεία της υπόθεσης.

Ο Νταβίντ Γκαγέγο «σταυρώθηκε», διότι στον προημιτελικό του κυπέλλου επέλεξε να πιέσει ψηλά τον Άρη. Και ηττήθηκε με 3-2. Τακτική αφέλεια ήταν το πιο… κομψό που του χρεώθηκε.

Έκτοτε ο Ραν Μπεν Σιμόν επέλεξε να «ενοχλήσει» από τη γραμμή άμυνας την ανάπτυξη του Άρη -κι έμεινε στο εντός έδρας 1-1, όταν «έσκασαν» οι παίκτες του. Και ο Ρικάρντο Σα Πίντο επέλεξε, επίσης, να κάνει ακριβώς το ίδιο -και ηττήθηκε στο ντέρμπι κορυφής με 2-1 που θα μπορούσε κάλλιστα να είναι και 4-1.

Αν, εκ των αποτελεσμάτων και μόνον, δεχθούμε ότι ο Ισραηλινός και ο Πορτογάλος κάνουν πολύ καλή δουλειά, τότε είτε ο Ισπανός τους «κόλλησε» το… μικρόβιο της τακτικής αφέλειας είτε η προσέγγισή του δεν ήταν, τελικά, και τόσο παράλογη.

Αυτά ως αποκατάσταση της (μη βολικής για αρκετούς, αλλά εν πάση περιπτώσει) αλήθειας. Της αλήθειας που, εν τέλει, αποδείχθηκε καταδικαστική για τον προπονητή της «Κυρίας». Όχι η αλήθεια του αγωνιστικού χώρου, στον οποίο η δουλειά του ήταν καταλυτική στην πορεία της ομάδας.

Αλλά η αλήθειά του για τους λόγους που δεν (του) επέτρεψαν να κρατήσει μέχρι τέλους την ομάδα του στη διεκδίκηση των στόχων της. Δεν είναι ψέμα, τουναντίον είναι κοινώς παραδεκτό, ότι η Ανόρθωση ταλαιπωρήθηκε και πληγώθηκε περισσότερο από κάθε άλλη ομάδα του Top6 από τραυματισμούς.

Δεν είναι ψέμα, στον αντίποδα είναι πανθομολογούμενο, ότι ο Γκαγέγο μετέτρεψε μέσα σε ελάχιστο χρόνο ένα συνονθύλευμα που είχε υποστεί ολικό makeover το καλοκαίρι σε ένα άκρως ανταγωνιστικό σύνολο.

Δεν είναι ψέμα, ότι το οικονομικό ταλανίζει την Ανόρθωση -μια ματιά στα σχόλια των οπαδών της στα social media από τις αρχές του 2024 το αναδεικνύει σε Νο1 θέμα συζήτησης και σε πρωταρχική αιτία της «κοιλιάς» ή κάμψης.

Είναι, τέλος, κοινό μυστικό στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ ότι η σχέση προπονητή και τεχνικού διευθυντή δεν ήταν στα καλύτερά της.

Όταν συνεπώς έλεγε πως το οικονομικό αναδείχθηκε σε μεγαλύτερο πρόβλημα απ’ ό,τι αναμενόταν και ότι η πορεία της ομάδας του επηρεάζεται από εξωγενείς παράγοντες, ο Γκαγέγο έλεγε την αλήθεια.

Ατυχώς για τον ίδιο, στην ποδοσφαιρική Κύπρο οι αλήθειες ενοχλούν. Προκαλούν… αλλεργίες -πολλές και σε πολλούς. Ο Αλεκσέι Σπιλέβσκι, για να αρκεστούμε σ’ ένα πρόσφατο παράδειγμα, μπορεί να το επιβεβαιώσει.

Σε δεύτερη ανάγνωση, συνεπώς, υπάρχει και δεύτερη ειρωνεία στην υπόθεση Γκαγέγο. Ο 52χρονος δεν πρόλαβε να πέσει θύμα της επιτυχίας του, όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενο σημείωμα. Έπεσε θύμα της αλήθειας του. Δεν του κόστισαν τα έργα του, του κόστισαν τα λόγια του.

Κρίμα…

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο