Ποιος θα κόψει το νήμα είναι ακόμη άγνωστο, ωστόσο μετά από 11 αγωνιστικές στο πρωτάθλημα CYTA 2022/23 υπάρχει ήδη μια σημαντική διαπίστωση στα όρια της βεβαιότητας: και αυτή τη σεζόν το Top6 δεν θα απαρτίζεται από το παραδοσιακό Big6.
- Ο έλεγχος των «μνηστήρων» τίτλων κι Ευρώπης: Πάφος FC
- Ο έλεγχος των «μνηστήρων» τίτλων κι Ευρώπης: ΑΠΟΕΛ
Κάποιος ή κάποιοι από ΑΠΟΕΛ, ΑΕΚ, Απόλλωνα, Ομόνοια, ΑΕΛ και Ανόρθωση (η σειρά με βάση το νυν πλασάρισμά τους) δεν θα είναι στα πλέι οφ του τίτλου, καθώς με βάση τη δυναμική και την εικόνα τους Πάφος και Άρης είναι σχεδόν απίθανο να απεμπολήσουν τη διαφορά των +15 και +11 βαθμών που έχουν αυτή τη στιγμή από την έβδομη θέση.
Πλην συγκλονιστικού απροόπτου και το κύπελλο θα καταλήξει σε μία από τις προαναφερθείσες ομάδες, εξ ου και το SPORTIME προχωρά σε ένα πρώτο crash test των «μνηστήρων» του τίτλου και της Ευρώπης. Στο δεύτερο μέρος στο «μικροσκόπιο» μπαίνει ο Άρης.
Η πορεία: Μετά τον (άδοξο) αποκλεισμό από τη Νεφτσί Μπακού στην Ευρώπη ο Άρης επιβεβαίωσε στις πρώτες 11 αγωνιστικές τη δυναμική και την πορεία του την περασμένη περίοδο. Μετρά μόλις τρεις απώλειες βαθμών, όλες στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», το οποίο χρησιμοποιεί ως έδρα από την τέταρτη αγωνιστική. Αιφνιδιάστηκε από την Καρμιώτισσα (1-2), ήταν καλύτερος και άξιζε περισσότερο τόσο στο 1-2 από την ΑΕΚ όσο και στο 1-1 με την Ομόνοια. Σε κάθε στραβοπάτημα αντέδρασε με νίκη με τριάδα. Στο κύπελλο έχει κληρωθεί με τον ΑΠΟΕΛ.
Τα συν: Η «ελαφρά ταξιαρχία» δεν εκκίνησε υπό το μηδέν, όπως υπογράμμιζαν το καλοκαίρι του 2021 οι ιθύνοντες, αλλά από μια πολύ καλή βάση, πάνω στην οποία «χτίζει». Χωρίς να έχει ακόμη το πλήρες «οπλοστάσιο» στη διάθεσή του, ο Αλεκσέι Σπιλέβσκι παρουσιάζει μια ομάδα που, όταν βρει ρυθμό, απλά… κρύβει την μπάλα. Διαθέτει περισσότερο ποιοτικό βάθος απ’ ό,τι την περασμένη περίοδο και παίκτες-προσωπικότητες που στα δύσκολα μπορούν να βγουν μπροστά και να κάνουν τη διαφορά. Ο Ρώσος ιδιοκτήτης εγγυάται την οικονομική ευρωστία, ο κόσμος παραμένει πιστός και στις επάλξεις.
Οι κίνδυνοι: Τους κατέδειξαν οι τρεις γκέλες. Χαλάρωση ή υπεροψία και αναποτελεσματικότητα. Ο Άρης μοιάζει να έχει συνείδηση του πόσο καλή ομάδα είναι, αλλά ακόμη μαθαίνει πως αυτό δεν αποτελεί εγγύηση νίκης. Πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να γίνει και πιο… ζόρικος, αν οι συνθήκες το απαιτούν, και πιο κυνικός στις βραδιές που το παιχνίδι του δεν έχει τη ροή που τον εξυπηρετεί. Αρκετές μονάδες του προέρχονται ή είναι επιρρεπείς σε τραυματισμούς, άγνωστη παράμετρος η προσαρμογή του στο νεόδμητο γήπεδο της Λεμεσού.
Εκτίμηση: Οι λέξεις-κλειδιά είναι η ισορροπία και η σταθερότητα. Η «ελαφρά ταξιαρχία» πρέπει να εξαλείψει την ανομοιομορφία στην απόδοσή της ακόμη και μέσα στο ίδιο παιχνίδι και να εθιστεί στο να παίρνει τις λεγόμενες «άσχημες» ή «επαγγελματικές» νίκες, στις βραδιές που η απόδοσή της δεν χτυπάει… κόκκινο. Αν το πετύχει, τότε θα «καπαρώσει» ευρωπαϊκό εισιτήριο πολύ πριν την τελευταία αγωνιστική και θα διεκδικήσει μέχρι τέλους και τα δύο τρόπαια.