Η αποτυχία στο Παραλίμνι και τα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα μεγάλωσαν τον προβληματισμό στην Ανόρθωση. Συνέπεια όλων αυτών, η αποχώρηση του Αθλητικού Διευθυντή Νεόφυτου Λάρκου. Απόφαση που πάρθηκε την Κυριακή το βράδυ και σήμερα το πρωϊ ο Λάρκου αποχαιρέτησε όλους στην οικογένεια της «Κυρίας». Σωστή ή λανθασμένη απόφαση από την οικογένεια Πουλλαϊδη; Ο χρόνος θα δείξει.
- Τ' αγωνιστικά νέα στον ΑΠΟΕΛ - τι ισχύει για Καρώ, Ντάλσιο κ.α
- Αποχαιρέτησε τους παίκτες ο Λάρκου
- Τους επηρεάζει!
Ας βάλουμε κάποια δεδομένα στο κεφάλαιο Λάρκου. Ο ερχομός του σήμανε την έναρξη ενός τριετούς πλάνου. Στόχος η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Η ομάδα να προσφέρει θέαμα, να διαθέτει ποδοσφαιριστές με χρηματιστηριακή αξία και άλλα πολλά.
Η πρώτη «σεισμική» δόνηση ήταν το κεφάλαιο Τιμούρ Κετσπάγια. Εκ των πρωταγωνιστών ο Νεόφυτος Λάρκου αλλά όχι ο μοναδικός πρωταγωνιστής. Συμπαραστάτες του και τα μέλη της διοίκησης που επιθυμούσαν πλαισίωση ατόμων στον πάγκο ή απομάκρυνση του.
Κεφάλαιο δεύτερο, Ντάρκο Μίλανιτς. Επιλογή του αθλητικού διευθυντή. Η εισήγηση του έγινε δεκτή από την διοίκηση. Ο προβληματισμός ωστόσο δεν άργησε να έρθει. Μάλιστα από την πρώτη αγωνιστική, υπήρχε προβληματισμός για τον Μίλανιτς η οποία μεταφέρθηκε στην διοίκηση. Μετά την ΑΕΚ (όπως λέχθηκε) είπε αντίο ο Σλοβένος και την θέση του πήρε ο Μουνιόθ. Εδώ προκύπτουν κάποια ερωτήματα. Γιατί οι προβληματισμοί από την πρώτη αγωνιστική δεν εισακούστηκαν; Ποίος πήρε την ευθύνη πάνω του; Ο Λάρκου ή η διοίκηση; Ποίος εισηγήθηκε την πρόσληψη Μουνιοθ; Ο Λάρκου ή διοίκηση;
Κεφάλαιο τρίτο στελέχωση ομάδας. Λέχθηκε το καλοκαίρι ότι θα δημιουργηθεί μια ομάδα με στόχο το πρωτάθλημα. Οι αριθμοί λένε άλλα. Η Ανόρθωση είναι μια από τις πιο γερασμένες ομάδες του πρωταθλήματος με 28,4 Μ.Ο. ηλικίας. Η Ανόρθωση στις επτά αγωνιστικές έχει δεχθεί 10 τέρματα. Ομάδα που στοχεύει στο πρωτάθλημα δεν μπορεί να έχει τέτοιο αριθμό τερμάτων. Πάμε στην στελέχωση. Υπάρχουν δυο κενές θέσεις ξένων στο ρόστερ, ποίος έλαβε τέτοια απόφαση ή ήταν θέμα προϋπολογισμού; Γιατί η ομάδα στελεχώθηκε ουσιαστικά μόνο με έναν επιθετικό τον Ράντονιτς για τον οποίο δυο προπονητές δεν του πρόσφεραν θέση στο αρχικό σχήμα. Η έλλειψη σέντερ φορ γέννησε την ανάγκη ο Νινγκα να αγωνίζεται στην κορυφή και ο Γουαρίς στο φτερό. Γιατί η ομάδα δεν απέκτησε 10άρι έχοντας μόνο τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλου που επίσης οι δυο προπονητές δεν του έδωσαν χρόνο. Ο Έλντερ Φερέιρα ήρθε για να πρωταγωνιστήσει αλλά μέχρι τώρα έχει μηδαμινό χρόνο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα στον αγώνα με την Ένωση που προτιμήθηκε ο Κορρέια παρά ο Φερείρα. Εντελώς καινούργια άμυνα αλλά προβληματική, αυτό λένε οι αριθμοί.
Κεφάλαιο Ουάρντα. Η απόκτηση του άλλαξε ή όχι τον προγραμματισμό της Ανόρθωσης. Την απόφαση για την απόκτηση του ποίος την έλαβε; Η διοίκηση ή ο Λάρκου; Μήπως η απόκτηση του ήταν εκτός προγραμματισμού και προϋπολογισμού; Θα μπορούσε να δημιουργήσει καλύτερο ρόστερ ο Αθλητικός Διευθυντής; Σαφώς θα μπορούσε. Έχει ευθύνες; Σαφώς έχει. Έχει όμως μόνο αυτός; Σαφώς και όχι. Φυσικά και έλαβε τα κλειδιά της Ανόρθωσης, φυσικά και είχε στη διάθεση του το υψηλότερο μπάτζετ από το 2013 αλλά ευθύνη έχουν και άλλοι στην «Κυρία». Καμία ομάδα παγκοσμίως δεν μπορεί να πετύχει ένα πλάνο μέσα σε λίγους μήνες. Χρειάζεται επιμονή, υπομονή, διόρθωση λαθών και σκληρή δουλειά για να πετύχει ένα πλάνο.
Ωστόσο όταν κάτι στραβώνει δεν μπορεί να φταίει μόνο ένας άνθρωπος. Ευθύνες έχουν και άλλοι. Ο κόσμος της Ανόρθωσης κουράστηκε να βλέπει την ομάδα του να μην μπορεί να σηκώσει κεφάλι. Πρέπει να του δοθούν απαντήσεις σε όλα τα πιο πάνω ερωτήματα και σε ακόμα περισσότερα. Λάθη επαναλαμβανόμενα παύουν να είναι λάθη.