Αποκαλυπτικός Κίρζης: «Θα γίνουν συναντήσεις...»

Ο Νίκος Κίρζης μίλησε σήμερα (13/5) στις 11:00 σε δημοσιογραφική διάσκεψη στην αίθουσα διασκέψεων στο προπονητικό κέντρο Απόλλων Columbia στο Κολόσσι.

Ο Πρόεδρος των κυανόλευκων της Λεμεσού τοποθετήθηκε για πολλά θέματα και το SPORTIME σας μετέφερε λεπτό προς λεπτό τις δηλώσεις του.

Αναλυτικά:

«Τα νούμερα τα οικονομικά του Απόλλωνα είναι δημόσια. Με τη σωστή πολιτική, με τον σωστό προγραμματισμό είχαμε εισοδήματα σημαντικά. Ειδικά λόγω κορονοϊού υπάρχει πτώση στα εισοδήματα. Θεωρώ ότι και πάλι θα είμαστε σε καλή κατάσταση. Σε συνδυασμό με το ότι θα μπούμε και στο νέο γήπεδο, νομίζω ότι είμαστε σε καλό δρόμο για το μέλλον».

«Έληξαν τα συμβόλαια παικτών και αποφασίσαμε ότι δεν θα πάρουμε απόφαση χωρίς να είναι εδώ ο νέος προπονητής. Έληξαν συμβόλαια και αν ο νέος προπονητής πει ότι αυτός μου αρέσει και αν είναι διαθέσιμοι και θέλουν τότε θα προχωρήσουμε. Ούτε ανανέωση ούτε τίποτα. Καμία απόφαση μέχρι να έρθει ο νέος προπονητής».

«Θα έχουμε λίγο περισσότερο χρόνο φέτος για να κάνουμε αυτό που πρέπει με παίκτες και προπονητές. Τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο τον έχω εγώ για τον προπονητή. Όπως φέραμε τότε τον Χριστάκη και μας κοροϊδεύανε, όπως και με τον Σωφρόνη. Όπως και με τον Βουκομάνοβιτς ή τον Πετράκη. Εγώ έχω τον τελευταίο λόγο».

«Δεν με πήρε κανένας για να μου πει ότι ενδιαφέρεται για τα διοικητικά μας. Λυπάμαι που μου λέτε ότι για να κερδίσεις το πρωτάθλημα θα πρέπει να έχεις καλές σχέσεις με άλλους Προέδρους. Εγώ δεν πρόκειται να απαντήσω, τις θεωρώ προσβλητικές. Πρέπει να λέτε στον κόσμο ότι αυτά τα πράγματα δεν είναι σωστά».

«Δεν λέω ότι είμαστε εκεί και τους λέμε χάσουμε κερδίσουμε δεν πειράζει. Η πίεση έρχεται από τον κόσμο, από τα ΜΜΕ και από την καθημερινότητα. Πρέπει να το δούμε και δεν το χρησιμοποιώ σαν δικαιολογία. Έπαιξε ρόλο κατά τη γνώμη μου. Πριν 5 χρόνια λέγαμε αν δεν το πάρουμε, οκ δεν το περιμένει κανείς. Γίνανε αλλαγές. Το χάσαμε αδίκως πριν λίγα χρόνια, έμεινε απωθημένο και υπάρχει πίεση».

«Η πίεση δεν κάνει καλό. Μιλάτε με παίκτες και θα σας το πουν. Αυτό το ‘’Πρωτάθλημα ή τίποτα’’ δεν κάνει καλό. Και σε άλλες ομάδες υπάρχει πίεση. Είδα που είναι ο ΑΠΟΕΛ σήμερα, ξέρω επίσης ότι έχει τριπλάσια σίζον τίκετ και 20 πρωταθλήματα παραπάνω. Μαύρη μέρα είναι να ψάχνεις διοικήσεις για δύο μήνες, να ψάχνεις με έρανο λεφτά για να πληρώσεις τους παίκτες. Είναι λυπηρή μέρα όχι μαύρη».

«Για ένα πράγμα που δεν μπορεί να με κατηγορήσει ο κόσμος είναι για την προσπάθεια που κάνουμε εγώ και οι συνεργάτες μου. Ο κόσμος μπορεί να μεν ξέρει. Είναι λάθος μας με την επικοινωνία. Αν ήξερε ο κόσμος πιθανό να μην γινόταν αυτό που γίνεται τις τελευταίες μέρες. Σαν δημοσιογράφοι θα μπορούσατε να δώσετε μια άλλη άποψη παρά το ότι ήρθε η καταστροφή επειδή δεν πήραμε το πρωτάθλημα. Να βάζουμε κάτω την πραγματικότητα. Όλοι θέλουμε το πρωτάθλημα, δεν παίζουμε μόνοι μας».

«Το κάθε μέλος της Διοίκησης έχει δικαίωμα να έρχεται στο Κολόσσι και να λέει την άποψή του. Το πρώτο χαρακτηριστικό, πρέπει να είναι προπονητής που να μπορεί να φέρει εις πέρας τον στόχο του πρωταθλήματος. Ψάχνω για προπονητή με τα καλύτερα χαρακτηριστικά, δεν ξέρω από πού θα είναι».

«Η ομάδα συνεχίζει με στόχο το πρωτάθλημα. Εκεί που πρέπει να βελτιωθούμε θα το πράξουμε, δεν θα ξηλώσουμε την ομάδα. Όσο πιο κοντά είναι ο κόσμος τόσο το καλύτερο για τον Απόλλωνα».

«Όταν τελειώνει η χρονιά και η ομάδα είναι 2η με 5 βαθμούς διαφορά, καλύτερη επίθεση και 2η καλύτερη άμυνα, σημαίνει κάτι πέτυχε στον προγραμματισμό. Παίρνουμε αποφάσεις όχι μόνο βλέποντας βιογραφικά. Αν όμως βάλαμε τα ρολόγια πίσω τον Ιανουάριο, πιθανό να κάναμε κινήσεις διαφορετικές. Είναι μέσα στον απολογισμό αυτά. Αν δείτε και τις άλλες ομάδες, ο Απόλλωνας πήρε περισσότερα από τους παίκτες Ιανουαρίου. Αν γινόντουσαν κάποια πράγματα διαφορετικά ίσως να παίρναμε άλλες αποφάσεις. Είχαμε θέματα με τερματοφύλακες, με τραυματισμούς. Τα βλέπουμε ξανά και ξανά. Ο Πέτρος Κονναφής είναι στενός μου συνεργάτης. Η δουλειά του είναι να προτείνει παίκτες, όπως κάνουν και άλλοι μάνατζερ. Μόνο το 2020-2021 έχει συνεργαστεί με 24 διαφορετικούς ατζέντηδες. Από τη μέρα που έφυγε σαν τεχνικός διευθυντής, τον τελευταίο λόγο τον έχει ο εκάστοτε κόουτς. Υπάρχουν και οι δηλώσεις του Σωφρόνη που είπε ότι είναι πολύ ευχαριστημένος για τη διοίκηση. Υπάρχουν στην Cablenet. Το είπε ο ίδιος ο προπονητής επειδή ό,τι ζήτησε του το έδωσε η διοίκηση μας. Θεωρώ ότι ο ρόλος και έχω εγώ την ευθύνη, γιατί η έλλειψη επικοινωνίας με τον κόσμο είχε αποτέλεσμα να ακούει ο κόσμος κουτσομπολιά για τον Πέτρο. Θα το ξεκαθαρίσω στις συναντήσεις. Να δουν ότι η δουλειά του Πέτρου είναι μόνο να προτείνει παίκτες».

«Εκτός από τον Νίκο Κίρζη, όποιος άλλος δεν έχει δουλέψει τόσο σκληρά τα τελευταία χρόνια το δέλεαρ του γηπέδου είναι κάτι μεγάλο. Για εμένα το γήπεδο είναι ένα όραμα που το τρέχω 8 χρόνια και είναι εκεί καταγραμμένα το τι κάναμε σαν διοίκηση. Αν πω ότι δεν πέρασε από το μυαλό μου να φύγω θα είμαι ψεύτης. Όσο πικραμένος ήταν ο κόσμος, δύο φορές είμαι εγώ. Είμαι οπαδός αυτής της ομάδας. Ξέρουμε πόσο χρόνο διαθέτουμε για αυτή την ομάδα. Και σαν οπαδός και σαν Πρόεδρος ένιωσα απογοήτευση, αν δεν ένιωθα θα ήμουν αναίσθητος. Δεν θα τα βάλω κάτω. Στη ζωή ο δρόμος δεν είναι πάντα εύκολος, υπάρχουν αναποδιές, πάνω και κάτω. Είναι μέρος αυτής της δουλειάς. Αν συνεχίσεις και δουλέψεις περισσότερο, σε κάποια φάση θα επιβραβευτούμε και εμείς και το πρωτάθλημα θα προστεθεί σε όσα καταφέραμε».

«Όταν μια ομάδα δεν πετυχαίνει τον στόχο της τότε κάποια πράγματα δεν έκανε σωστά. Όταν διεκδικείς το πρωτάθλημα μέχρι την πρότελευταια αγωνιστική τότε τα λάθη δεν είναι πάρα πολλά, είμαστε κάπου στη μέση. Όσο τα αναλύσουμε, τόσο πιο  καλά μπορούμε να πάμε για να τα διορθώσουμε. Το πρώτο πράγμα είναι να διορθώνεις τα λάθη σου. Θέλουμε να κάνουμε μια καλή ανάλυση και να προχωρήσουμε στην επόμενη σεζόν. Όπως είπα και πριν, η χρονιά η φετινή ήταν διαφορετική. Δεν μπορούμε παρά να ρίξουμε φταίξιμο σε εμάς».

«Δεν έχει παρθεί απόφαση για τεχνικό διευθυντή. Γίνονται σκέψεις αλλά δεν είμαστε κοντά».

«Θέλαμε να μείνουμε μακριά από τη δημοσιότητα για να μιλήσουμε με νηφαλιότητα. Η 2η θέση και το Ευρωπαϊκό εισιτήριο για 9η συνεχόμενη χρονιά δεν είναι ευκαταφρόνητο πράγμα. Στα τελευταία χρόνια χάσαμε το πρωτάθλημα για εξωγενείς παράγοντες. Δεν την ξεχνάμε ποτέ εμείς οι Απολλωνίστες αυτή την παράμετρο. Φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά. Λάθη από εμάς. Τα ξέρουμε και τα επεξεργαζόμαστε. Δεν θα τα γνωστοποιήσουμε αλλά θα επεξεργαστούν. Για να οδηγήσουμε την ομάδα στην κορυφή. Συγχαίρουμε την Ομόνοια. Αυτό που νιώθει ο κόσμος το αισθάνομαι. Ήταν κάτι μοναδικό αυτή η συσπείρωση, ενωμένοι μπορούμε τα πάντα και πρέπει όλοι στην ομάδα να το καταλάβουμε. Θα διευθετήσω συναντήσεις με μετόχους και με επιφανείς φίλους, όπως και με οργανωμένα σύνολο.

Η αμυντική συμπεριφορά τα τελευταία χρόνια είχε σαν αποτέλεσμα να μολυνθεί ο κόσμος του Απόλλωνα με ψεύδη. Θέλουμε όλοι τον Απόλλωνα πρωταγωνιστή στο νέο γήπεδο, εκεί που θα αποκτήσουμε περαιτέρω δύναμη. Νιώθω περήφανος για τον Απόλλωνα που έκανε τον κόσμο του να ζητά την υπέρτατη επιτυχία. Αποδέχομαι την κριτική, όχι τον μηδενισμό. Έκανα λάθη, όπως όλοι όσοι δουλεύουν. Οι επόμενες μέρες θα είναι σημαντικές ως προς τη λειτουργία. Θα φύγουν και θα έρθουν παίκτες. Ταυτόχρονα ψάχνουμε ένα έμπειρο τεχνικό για να κτίσει την ομάδα. Δεν υπάρχει κάτι δεδομένο, θέλουμε ικανό κόουτς. Ευχαριστώ τον Γιάννη Πετράκη και τους συνεργάτες του, έδωσαν το καλύτερο δυνατό. Θέλω να τονίσω και πάλι ότι θα εργαστώ με όλες μου τις δυνάμεις για να πορευτούμε ενωμένοι σε μια χρονιά ορόσημο».

11:02 Εν αναμονή της έναρξης της διαδικασίας

10:50 Σε πολύ λίγο θα έχουμε την έναρξη της διάσκεψης

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο