Ασκεί πιέσεις για επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα ενόψει play off η ΚΟΠ

Καθημερινή είναι η προσπάθεια της ηγεσίας της ΚΟΠ ώστε οι αγώνες της Β` φάσης του πρωταθλήματος Α` κατηγορίας να διεξαχθούν με την παρουσία φίλαθλου κόσμου.

Πρόσφατα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιώργος Κούμας τόνισε ότι «Η προσπάθεια της Ομοσπονδίας σε συνεργασία με το Υπουργείο, είναι ο κόσμος να επανέλθει ξανά στα γήπεδα. Ελπίζουμε ότι θα έλθουν καλύτερες μέρες και ο κόσμος να μπορεί  να απολαμβάνει το ποδόσφαιρο από τα γήπεδα». Η επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα σαφώς θα βοηθήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό τα σωματεία που δεινοπαθούν όλο αυτό το διάστημα. Θα βοηθήσει τόσο στο ψυχολογικό όσο και στον οικονομικό τομέα.

Ο πρόεδρος της ΚΟΠ καθημερινά, καταβάλλει πολύ μεγάλη προσπάθεια ώστε να πείσει τους αρμόδιους ότι πρέπει ο κόσμος να επιστρέψει στα γήπεδα αλλά τίποτα δεν εξαρτάται από τον ίδιο. Άλλοι κρίνουν και αποφασίζουν.

Την Πέμπτη το Υπουργικό

Αναμένεται πως την Πέμπτη στη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου θα συζητηθεί εκ νέου το θέμα. Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία για άμεση επιστροφή του φίλαθλου κόσμου στα γήπεδα. Η ΚΟΠ επιθυμεί το ποσοστό να κυμαίνεται στο 20% και πάντα για τους αγώνες της Α` κατηγορίας. Αυτό γιατί υπάρχουν οι κατάλληλες εγκαταστάσεις για να τηρούνται τα μέτρα. Ωστόσο η επιθυμία αυτή δεν βρίσκει θετική ανταπόκριση με την πρόθεση των αρμοδίων να είναι μέσο των δηλώσεων στις οποίες προβαίνουν ότι είναι παράτολμο. Στο σενάριο που το Υπουργικό Συμβούλιο ανάψει το πράσινο φως, τότε θα επιτραπεί το 20% αλλά από την δεύτερη φάση των νέων μέτρων.

Αναφορικά με τα πρωταθλήματα Γ`, επίλεκτης κατηγορίας και U19 υπάρχει το σενάριο να αρχίσουν ξανά στις 6-7 Μαρτίου. Εννοείται για να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα αυτά θα χρειαστεί να ορισθούν εμβόλιμες αγωνιστικές.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο