Αναλυτικά:
«Ο Κώστας Γαλανόπουλος είναι σαρξ εκ της σαρκός της ΑΕΚ και αυτό λέει πολλά για το πόσο ταυτισμένος θα είναι με το κλαμπ όπου και να πάει και όποια θα είναι η πορεία της καριέρας του. Ήταν πάντα δυνατός, ξεπέρασε κάθε τραυματισμό και ατυχία, έδινε τα πάντα για την κιτρινόμαυρη φανέλα, ενώ η υψωμένη γροθιά στο Μαξιμίρ θα είναι πάντα εκεί στην ιστορία της ΑΕΚ.
Τέλος εποχής για την ΑΕΚ και τον Κώστα Γαλανόπουλο, μια σχέση που ξεκίνησε από πολύ νωρίς, τα πρώτα ποδοσφαιρικά βήματα του 27χρονου (πρώην) αρχηγού της Ένωσης.
Έχοντας πλέον περιορισμένο χρόνο συμμετοχής ο Έλληνας διεθνής μέσος πήρε την απόφαση να αποχωρήσει από την ΑΕΚ αλλά να συνεργαστεί εκ νέου με έναν αγαπημένο του "κιτρινόμαυρο". Ο Μανόλο Χιμένεθ που βρίσκεται στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ τον κάλεσε κοντά του κι αυτός ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα.
Ο άλλοτε τεχνικός της ΑΕΚ εκτιμά ιδιαίτερα τον Γαλανόπουλο, σε τέτοιο βαθμό που είχε δηλώσει στο Show Must Go On ότι ήταν ο αγαπημένος του παίκτης στην ομάδα, όχι μόνο ως παίκτης, αλλά ως προσωπικότητα.
Αλλά δεν ήταν μόνο για εκείνον. Για όλους τους φίλους της ΑΕΚ ο Γαλανόπουλος ήταν σαν "δικό τους παιδί, δικός τους άνθρωπος' επειδή ξεκίνησε από τις ακαδημίες της. Το standing ovation στο πρώτο παιχνίδι της επιστροφής στη Νέα Φιλαδέλφεια με τον Ιωνικό θα μείνει για πάντα χαραγμένο στη μνήμη πολλών, κυρίως του ιδίου.
Ο Γαλανόπουλος έκλεισε τον κύκλο του στην ΑΕΚ και το SPORT24 θυμάται κάποιες από τις στιγμές του με τα κιτρινόμαυρα. Τους τέσσερις τίτλους, τις δύσκολες στιγμές που πάντα ξεπερνούσε και φυσικά τις καλύτερες προσωπικές στιγμές με την ΑΕΚ.
Ένας θρύλος της ΑΕΚ τού άνοιξε την πόρτα στην πρώτη ομάδα
Ο Κώστας Γαλανόπουλος ήταν για πρώτη φορά σε αποστολή της πρώτης ομάδας της ΑΕΚ στις 28 Οκτωβρίου 2015, ένα παιχνίδι Κυπέλλου απέναντι στην Ξάνθη. Στην άκρη του κιτρινόμαυρου πάγκου βρισκόταν τότε ο Στέλιος Μανωλάς, μια από τις κορυφαίες μορφές στην ιστορία του κλαμπ που ταυτίστηκε με την ομάδα όσο λίγοι. Σε αυτή τη σεζόν ήρθε και ο πρώτος του τίτλος με τα κιτρινόμαυρα, το Κύπελλο του 2016 κόντρα στον Ολυμπιακό.
Το ντεμπούτο ήρθε λίγους μήνες αργότερα, στις 31 Μαΐου 2016 ένα παιχνίδι απέναντι στον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη και εκεί άρχισε να γράφεται η ιστορία του στην ΑΕΚ. Την επόμενη σεζόν (2016/17) πήρε ακόμη πιο μεγάλο ρόλο στο ροτέισον της ΑΕΚ. Το πρώτο του γκολ με τα κιτρινόμαυρα στις 10 Δεκεμβρίου 2016, σε μια νίκη 4-0 επί του Λεβαδειακού και ήρθαν και άλλα.
Η πιο γεμάτη σεζόν ήταν αυτή του πρώτου πρωταθλήματος (2018), όντας βασικός στα περισσότερα παιχνίδια από τον Μανόλο Χιμένεθ, τόσο στην Ελλάδα και στην Ευρώπη όπου η Ένωση άγγιξε τους "16" του Europa League, αλλά δεν κατάφερε να ξεπεράσει την Ντινάμο Κιέβου. Μάλιστα ο Γαλανόπουλος με την κατάκτηση του τίτλου το 2018 έγινε ο νεαρότερος πρωταθλητής Ελλάδας με την ομάδα μεταπολεμικά.
Όλα διαγράφοταν εξαιρετικά, καθώς σε ηλικία 21 ετών έζησε τα πάντα, εμπειρίες σχεδόν αψεγάδιαστες μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2019.
Οι τραυματισμοί που δεν τον λύγισαν ποτέ
Ο Γαλανόπουλος ήταν βασικός σε όλα τα παιχνίδια της ΑΕΚ στους ομίλους του Champions League, όπως και στα προκριματικά πλην της ρεβάνς με τη Σέλτικ, καθώς είχε αποβληθεί στη Γλασκώβη. Η σεζόν δεν κυλούσε ιδανικά για την ΑΕΚ όμως εκείνος προσωπικά είχε πετύχει ήδη πολλά.
Ωστόσο λίγο πριν από το φινάλε του 2020 (Δεκέμβριος του 2019) τραυματίστηκε σε ένα παιχνίδι με τον Αστέρα και τέθηκε εκτός για πολλούς μήνες, καθώς το πρόβλημα αποδείχθηκε σοβαρό. Η επιστροφή του ήρθε στις 22 Νοεμβρίου 2020 σε ένα παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΛ.
Μπήκε οκτώ λεπτά και πέτυχε ένα όμορφο γκολ, αλλά αυτά ελάχιστοι τα θυμούνται. Αυτό που δεν θα ξεχαστεί ποτέ είναι το κλάμα στην άδεια Ριζούπολη. Μόλις είχε κάνει την πρώτη επάνοδο και συνειδητοποίησε τις δύσκολες στιγμές που πέρασε.
Σταδιακά ο "Γαλανό" ανέβαζε στροφές και την ώρα που άρχισε να βρίσκει τη φόρμα του, ήρθε νέος τραυματισμός (όχι τόσο σοβαρός) αυτή τη φορά στον ώμο του και μάλιστα στο φινάλε του ματς.
Το πρόβλημα στον αστράγαλο ωστόσο συνέχισε να τον ταλαιπωρεί και στις αρχές της σεζόν 2021/22 πέρασε ξανά την πόρτα του χειρουργείου και εκείνη η σεζόν ουσιαστικά ήταν εκτός. Τα πράγματα κύλησαν έτσι ώστε η άσχημη τετραετία για την ΑΕΚ να είναι με τον ίδιο στα κάτω του. Μια περίοδος που δεν ήταν καθόλου εύκολη, όμως ποτέ δεν τα παράτησε και συνεχίζει με το κεφάλι ψηλά.
Η επάνοδος με τον Αλμέιδα μέχρι το τέλμα και η υψωμένη γροθιά στο Μάξιμιρ
Η δεύτερη μεγάλη επιστροφή του Γαλανόπουλου ήταν με τον Ματίας Αλμέιδα στο τιμόνι. Τότε επανήλθε στις 17 Σεπτεμβρίου 2022 σε ένα εκτός έδρας παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, ήτοι στη δράση κυριολεκτικά έναν χρόνο (και μερικές ημέρες) μετά.
Ωστόσο την πρώτη του σεζόν ο ρόλος του ήταν πιο μεταβατικός, όντας ουσιαστικά μέλος της κυπελλικής ομάδας, τη δεύτερη ενδεκάδα της ΑΕΚ που είχε καθιερώσει ο Αλμέιδα, καθώς άλλαζε όλο σχεδόν όλο το αρχικό σχήμα μεταξύ των αγώνων πρωταθλήματος και Κυπέλλου.
Η νέα σεζόν ξεκινάει πολύ καλά για τον ίδιο. Στο πρώτο ματς πέτυχε το μεγαλύτερο γκολ στην καριέρα του με την ΑΕΚ στο Ζάγκρεμπ. Έκανε το 2-1 στο 90' και αμέσως ύψωσε το μαύρο περιβραχιόνιο και κοίταξε προς τη μεριά της εξέδρας των οργανωμένων της Ντίναμο.
Μερικές ημέρες νωρίτερα ο φίλος της ΑΕΚ, Μιχάλης Κατσούρης, άφησε την τελευταία του πνοή μετά από επέλαση Κροατών χούλιγκαν (παρότι υπήρχε απαγόρευση για την παρουσία τους εκεί). Ο Γαλανόπουλος το πανηγύρισε αυθόρμητα υψώνοντας τη γροθιά του.
"Συμβόλιζε τη δύναμη και πως ότι και να έχει γίνει, εγώ που κάθομαι απέναντί σου, με έκρινες, με χτύπησες, με σκότωσες, και σε κοιτάω κατάματα, χωρίς να φοβάμαι", όπως είχε πει.
Ωστόσο άρχισε να παραγκωνίζεται και ο χρόνος του την περσινή σεζόν άρχισε να πέφτει. Στο "οκτώ" (η θέση που του ταιριάζει καλύτερα) έπαιζε πολύ δύσκολα, ενώ και στο "έξι" η παρουσία των Σιμάνσκι - Γιόνσον έκαναν ακόμα πιο δύσκολη την παρουσία του στην ενδεκάδα.
Στην περσινή καλοκαιρινή προετοιμασία ήταν δεδομένα από τους κορυφαίους και τους "κερδισμένους". Κι όμως αυτή η συνθήκη δεν ήταν ικανή να αλλάξει το status του στην ομάδα, με αποτέλεσμα να αποχωρεί όντας υγιής και ετοιμοπόλεμος και με ένα μεγάλο "κρίμα" γιατί αν δεν υπήρχαν αυτές οι ατυχίες η πορεία (και το τέλος) θα ήταν αλλιώτικα.
Στον δρόμο αυτών των δύο δεν χωράνε αντίο, μόνο "εις το επανιδείν".
Πηγή: sport24.gr