Φραπάρ: Οι διάλογοι στα αποδυτήρια και η… φυγάδευση

Με Ολύμπια ψυχραιμία αντέδρασε η Γαλλίδα διαιτητής Στεφανί Φραπάρ μετά την επίθεση που δέχθηκε στον τελικό του κυπέλλου.

Ποιος της πρότεινε να μην βγει για την απονομή.

Ποιος ενήργησε ως ασπίδα για να αποτρέψει την εισβολή του Καρυπίδη στα αποδυτήρια των διαιτητών.

Το σχέδιο φυγάδευσης από το Πανθεσσαλικό στάδιο.

Πως έφτασε η διαιτητική ομάδα στην Πορταριά και από εκεί σήμερα στο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Τι είπε ο Φρόινφελντ στη Φραπάρ για τις κόκκινες κάρτες.

Από που να αρχίσουμε και να τελειώσουμε αναφορικά με τα αίσχη που έγιναν χθες στον τελικό του κυπέλλου Παναθηναϊκός-Άρης (1-0) μετά τη λήξη του αγώνα και σχετίζονται με την επίθεση που δέχθηκε η Γαλλίδα διαιτητής Στεφανί Φραπάρ. Η τηλεοπτική εικόνα και τα βίντεο που κυκλοφόρησαν έδειξαν τι συνέβη στον αγωνιστικό χώρο μέχρι να φτάσει η Φραπάρ στη φυσούνα του Πανθεσσαλικού Σταδίου. Το monobala.gr γνωρίζει και σας παραθέτει, μετά από εκτενές ρεπορτάζ, τι ακολούθησε. Τα γεγονότα που ολοκληρώνουν την θλιβερή ιστορία. Πάμε σιγά-σιγά να αποκαλύψουμε σημαντικές λεπτομέρειες και να ενώσουμε τα κομμάτια του πάζλ.

Η Φραπάρ απέφυγε την τελευταία στιγμή τα χτυπήματα. Δεν πρόλαβαν να φτάσουν στο σημείο έγκαιρα για να την προστατεύσουν οι βοηθοί της και ο Άρης Διαμαντόπουλος, ο τέταρτος διαιτητής του αγώνα. Το έκανε ο παρατηρητής του αγώνα και άλλοι που διέγνωσαν αμέσως τον κίνδυνο και μπήκαν στην μέση για να την βοηθήσουν να φτάσει με ασφάλεια στα αποδυτήρια.

Η Φραπάρ μπήκε γρήγορα μέσα και έκατσε σε μία καρέκλα. Δεν είχε υποστεί σοκ. Ήταν απόλυτα ήρεμη και χαμογελαστή!!! Μετά από λίγο έφτασαν στα αποδυτήρια των διαιτητών ο Πίτερ Φρόιφελντ, ο Σταύρος Μάνταλος και η Ελένη Λαμπαδαρίου. Ήταν έντρομοι γιατί δεν ήξεραν τι κατάσταση θα συναντούσαν. Ζήτησαν συγγνώμη για το επεισόδιο που προηγήθηκε. Η Φραπάρ σηκώθηκε και απάντησε: «Ήρεμα, είμαι καλά, συμβαίνουν αυτά στο ποδόσφαιρο!!!» Τα μέλη της ΚΕΔ ρώτησαν με αγωνία: «Είσαι καλά, έχεις χτυπήσει;» Η Γαλλίδα ρέφερι τους καθησύχασε, αναφέροντας το εξής: «Καλά είμαι, κανείς δεν με χτύπησε».

Στη συνέχεια η Φραπάρ ρώτησε τι επρόκειτο να γίνει με την απονομή, λέγοντας: «Τι θα κάνουμε; Να βγω ξανά έξω;» Τόσο άνετη ήταν. Ο Φρόινφλεντ ήταν κατηγορηματικά αντίθετος: «Όχι, καλύτερα είναι να μην πας στην απονομή. Δεν ξέρω αν υπάρχουν ασφαλείς συνθήκες για να το κάνεις».

«Τώρα, έρχομαι κάτω»

Στο μεταξύ ο Καρυπίδης ήθελε να ανέβει στα αποδυτήρια των διαιτητών. Επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Μάνταλο και του γνωστοποίησε τις προθέσεις του. Ο Μάνταλος του απάντησε: «Δεν υπάρχει περίπτωση να συμβεί αυτό. Περίμενε… Τώρα, έρχομαι κάτω». Ο Μάνταλος πήρε τη συγκεκριμένη απόφαση για να αποτρέψει νέο επεισόδιο. Κατέβηκε και άκουσε τον Καρυπίδη να του λέει διάφορα… Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του Άρη, όταν κάπως ηρέμησε,  διαμαρτυρήθηκε έντονα για τη δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Νταρίντα. Ο Μάνταλος διατήρησε τη ψυχραιμία του και του είπε: «Δεν θέλω να σου μιλήσω τώρα για τίποτα. Φύγε…» Ευτυχώς που υπήρχαν αστυνομικοί ανάμεσα τους για να μην ξεφύγει η κατάσταση.

Ο Φρόιντφελντ μίλησε στη συνέχεια στη Φραπάρ για την απόδοση της στο ματς. Το έκανε εν συντομία γιατί στον χώρο βρισκόταν ο παρατηρητής του αγώνα, ο οποίος επίσης ζήτησε συγγνώμη στη Γαλλίδα, αρκετοί αστυνομικοί και κάποιοι υπάλληλοι της ΕΠΟ, που ήθελαν να μάθουν αν θα πήγαινε στην απονομή. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σουηδός αρχιδιαιτητής και τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής διαιτησίας έμειναν ικανοποιημένα από τις αποφάσεις της στις σημαντικές φάσεις του παιχνιδιού. Συμφώνησαν με όλες τις κάρτες που έδειξε και φυσικά με τις αποβολές των τριών παικτών.

Ακολούθως ανέλαβε δράση ο επικεφαλής της αστυνομίας, που πρότεινε να αναχωρήσει η διαιτητική ομάδα από άλλη πόρτα γιατί υπήρχε κίνδυνος να έρθει ξανά σε επαφή με την πλευρά του Άρη γιατί ήταν κοντά στην κανονική έξοδο το πούλμαν των φιλοξενούμενων. Είπε στον Διαμαντόπουλο να επικοινωνήσει με τον οδηγό του βαν και να του εξηγήσει σε ποιο ακριβώς σημείο έπρεπε να έρθει. Όλα αυτά έγιναν με άκρα μυστικότητα και γρήγορα για να φυγαδευτεί η Γαλλίδα διαιτητής από το γήπεδο.

Το βαν συνόδευσαν περιπολικά της αστυνομίας μέχρι να φτάσει στην Πορταριά, όπου ήταν το ξενοδοχείο που κατέλυσαν από την Παρασκευή οι ρέφερι του αγώνα. Ένα από αυτά παρέμεινε στον χώρο καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας ενώ δεν συνέβη το ίδιο την Παρασκευή, την πρώτη ημέρα που βρέθηκε η Φραπάρ στην Πορταριά!

Σήμερα η Γαλλίδα έφτασε στις 14:15 στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, προκειμένου να αναχωρήσει για την πατρίδα της. Τη συνόδευσε φυσικά ο Άρης Διαμαντόπουλος και ξανά περιπολικά της αστυνομίας, που άλλαζαν από νομό σε νομό. Αντιθέτως όταν η Φραπάρ έφτασε στην χώρα μας, πήγε στον Βόλο χωρίς να χρειαστεί αστυνομική προστασία.

Ο Διαμαντόπουλος είπε σήμερα το πρωί στην Φραπάρ μόλις την είδε: «Ζητάω συγγνώμη για τα χθεσινά. Δεν αισθάνομαι καλά με αυτά που έγιναν». Εκείνη του απάντησε: «Μην αγχώνεσαι, κανένα πρόβλημα». Γενικώς η Γαλλίδα ρέφερι μίλησε λίγο μετά το επεισόδιο. Το έκανε όταν έπρεπε. Δεν είχε διάθεση για την παραμικρή αναφορά στο γεγονός που προκάλεσε αλγεινή εντύπωση σε όλο τον κόσμο και δυσφήμισε το ελληνικό ποδόσφαιρο. Το θέμα είναι τι θα πει η Φραπάρ στην επιτροπή διαιτησίας της Γαλλίας και στον Ροσέτι, τον αρχιδιαιτητή της UEFA για όσα βίωσε στο Πανθεσσαλικό στάδιο.

«Ο πρόεδρος και ο παίκτης με το 93»

Στο φύλλο του αγώνα γράφτηκε ότι ο Καρυπίδης προπηλάκισε την Φραπάρ και ότι ο Σουλειμάνοφ επιχείρησε να την κλωτσήσει. Η Γαλλίδα ήξερε ποιος ήταν ο πρόεδρος του Άρη γιατί τη χαιρέτισε πριν την έναρξη του αγώνα, όπως έκανε και ο Γιάννης Αλαφούζος. Έτσι είπε στον Διαμαντόπουλο: «Ο πρόεδρος του Άρη και ο παίκτης με το νούμερο 93 μου επιτέθηκαν».

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο