Ζητούν τη φυλάκιση του Ινφαντίνο

Νέοι μπελάδες για τον πρόεδρο της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο. Σύμφωνα με ΜΜΕ της Βραζιλίας, οι εφευρέτες του σπρέι που χρησιμοποιούν οι διαιτητές για να οριοθετήσουν το "τείχος" στα φάουλ, Πάμπλο Σίλβα και Χάιν Αλεμάν, ζητούν τη φυλακίση των διοικούντες την Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία για κλοπή της πατέντας.

Συγκεκριμένα, ο Ινφαντίνο και τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ της FIFA, απειλούνται με φυλάκιση από ένα έως τέσσερα έτη, καθως οι δύο εφευρέτες του σπρέι κατήγγειλαν ότι η χρήση του αεροσόλ γίνεται χωρίς τη συγκατάθεσή τους, ενώ έχει παραβιαστεί και η πατέντα της δημιουργίας του.

Η καταγγελία των Σίλβα και Αλεμάν έγινε σε δικαστήριο της Βραζιλίας πριν από τέσσερα χρόνια και αναμένεται η απόφαση το επόμενο διάστημα.  Παράλληλα, οι δύο άντρες ζητούν αποζημίωση που φτάνει τα 40 εκατομμύρια δολάρια, καθώς αυτή ήταν η αρχική συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών για την παραχώρηση της πατέντας.

"Περιμένω την πρωτόδικη απόφαση. Θα απαιτήσουμε ο Τζάνι Ινφαντίνο και όσοι άλλοι πρέπει να πάνε φυλακή, εκτός από την κατάσχεση ιδιοκτησίας και λογαριασμών", υποστήριξε ο Σίλβα. Σύμφωνα με την προσωρινή διαταγή, για κάθε παιχνίδι που χρησιμοποιήθηκε το αεροσόλ από το 2017, αντιστοιχεί πρόστιμο 15 χιλιάδων δολαρίων υπέρ των δημιουργών.

Sport24.gr

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο