Ιστορικός αγώνας στην Πιονγκγιανγκ

Ιστορικό χαρακτήρα έχει η αυριανή αναμέτρηση της Βόρειας Κορέας με την Νότια Κορέα, που θα διεξαχθεί (11:30 ώρα Ελλάδος) στην Πιονγκγιανγκ, για την δεύτερη προκριματική φάση του Μουντιάλ 2022, στην Ασιατική Ζώνη.

Η βορειοκορεατική πρωτεύουσα, θα φιλοξενήσει αγώνα των δύο γειτόνων, για πρώτη φορά μετά το 1990 και έναν φιλικό αγώνα που διεξήχθη υπέρ της επανένωσης των δύο χωρών, που σε «τεχνικό επίπεδο» βρίσκονται σε πόλεμο από το 1953.

«Η Βόρεια Κορέα διαθέτει μία ομάδα με πολύ καλή φυσική κατάσταση και ιδιαίτερα ανταγωνιστική. Μπορεί να καταστεί επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις», δήλωσε σχετικά με τον αγώνα, ο Πορτογάλος προπονητής της Νότιας Κορέας, Πάουλο Μπέντο.

Αξίζει να σημειθβεί, ότι ο αγώνας δεν θα μεταδοθεί τηλεοπτικά στην Νότια Κορέα, καθώς δεν επετεύχθη συμφωνία με τον ραδιοτηλεοπτικό φορέα και τις Αρχές της Βόρειας Κορέας.

Οι δύο ομάδες μοιράζονται την κορυφή του ομίλου τους, με δύο νίκες σε ισάριθμους αγώνες. Την πρόκριση για την τρίτη φάση θα πάρουν οι ομάδες που θα καταλάβουν την πρώτη θέση κάθε ομίλου, αλλά και οι τέσσερις καλύτερες δεύτερες.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι εθνικές ομάδες των δύο χωρών, βρέθηκαν αντίπαλες και στα προκριματικά του Μουντιάλ 2010, όμως οι δύο αγώνες με «γηπεδούχο» την Βόρεια Κορέα, διεξήχθησαν στην Σανγκάη.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο