Πανηγυρίζουν στην Τουρκία για την απόσυρση Οζίλ

Ο Μεσούτ Οζίλ ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την εθνική Γερμανίας, εστιάζοντας την απόφασή του στην άδικη κατά την άποψή του κριτική που δέχθηκε για τη συνάντησή του με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον περασμένο Μάιο.

 

Ο 29χρονος Οζίλ ήταν μέλος της Γερμανίας που αποκλείστηκε από τη φάση των ομίλων στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας, υπήρξε δε ο κύριος στόχος της κριτικής για την απόδοσή του, καθώς και για τη συνάντησή του με τον Ερντογάν, ο οποίος κατηγορείται για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο επιτελικός μέσος της Άρσεναλ έχει τουρκική καταγωγή και υπερασπίστηκε τις ενέργειές του με μια μακρά δήλωση, την οποία επικρότησαν Τούρκοι πολιτικοί και αρκετά μέλη της κυβέρνησης. «Ο Οζίλ αξίζει συγχαρητήρια για με την απόφαση του αυτή έβαλε γκολ κατά του ρατσισμού», ήταν το σχόλιο του υπουργού δικαιοσύνης, Αμπντουλχαμίντ Γκιουλ.

Ανάλογη και η τοποθέτηση του υπουργού αθλητισμού, Μεχμέτ Κασάπογλου: «Η απόφαση του αυτή τιμάει τον αδερφό Μεσούτ Οζίλ», ενώ ο εκρόσωπος του Ερντογάν, Ιμπραίμ Καλίν, ανέφερε από την πλευρά του: «Η συμπεριφορά στον Οζίλ αποτελεί ντροπή για όλους εκείνους που δήθεν υπερασπίζονται την ανεκτικότητα και την αποδοχή της διαφορετικής γνώμης.»

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο