Μουντιάλ, η επόμενη μέρα (μέρος 3ο)

H Αγγλία έφτασε μακριά στο Μουντιάλ. Η Πορτογαλία, όχι. Η Κροατία ως φιναλίστ είναι μέλος της ελίτ. Διαφορετική για τους τρεις η επόμενη μέρα. Αρχίζουμε από τους Ίβηρες. Με την χειρότερη (από πλευράς ποιότητας) εκδοχή της στην τελευταία εικοσαετία πήρε το Γιούρο. Όσο ο Ρονάλντο ήταν ασταμάτητος, την παρέσερνε. Άντε να είναι και στο ευρωπαϊκό του 2020 ο μέγας σταρ. Θα είναι στα 35 του. Η γενιά που προέκυψε δεν είναι άσχημη (για την ακρίβεια είναι αρκετά καλή), αλλά δεν ξέρουμε πραγματικά πως θα είναι η ζωή χωρίς τον CR7. 

Την Αγγλία θέλεις βιβλίο να την αναλύσεις.  Θεωρητικά το ότι έφτασαν στα ημιτελικά του Μουντιάλ ήταν υπέρβαση.  Πρακτικά, με βάση τις ομάδες που βρήκαν απέναντι τους, η επιτυχία πίνει νερό. Στο νησί, ήταν πάντα υπερβολικοί. Μηδενίζουν ή θριαμβολογούν. Στην προκειμένη περίπτωση για τους ουδέτερους, η Αγγλία ήταν απλά καλή. Για τους Άγγλους, υπάρχει η άποψη ότι η Εθνική είναι ξανά διεκδικήτρια, ότι έχει λαμπρό μέλλον, ότι έχει μία φουρνιά πολλά υποσχόμενη. Ο δε Σάουθγκεϊτ αποθεώθηκε. Είναι όντως τόσο ταλαντούχα η γενιά ή οι Άγγλοι θέλουν απλά να το πιστεύουν; Πόσο καλοί είναι ο Ράσφορντ, ο Άλι, ο Λίνγκαρντ, ακόμη και ο Κέιν (με βάση το τι είδαμε στη Ρωσία γιατί στη Τότεναμ είναι άλλος παίκτης). Είναι όντως ο Μακ Γκουάιαρ αποκάλυψη ή είναι απλά ένας καλός στόπερ, υπερεκτιμημένος;  Υπάρχει ένας απλός τρόπος εκτίμησης. Συγκρίνετε ανά ηλικίες τους  Άγγλους με Γάλλους, Βέλγους, Βραζιλιάνους. Απέχουν. Πέρα από τον Κέιν, ποιος άλλος είναι πραγματικά πρώτο βιολί στην ομάδα του; Την ίδια ώρα, ο Σάουθγκεϊτ έστησε μία ομάδα με ενθουσιασμό και ρεαλισμό, που ήθελε αποτέλεσμα. Από κοουτσάρισμα λίγα πράγματα. Από δημιουργία, η ομάδα δεν… Οκτώ στα 10 γκολ από στημένες μπάλες. Για να εξηγούμαστε. Η Αγγλία έχει προοπτική. Το πόση θα εξαρτηθεί από τους ίδιους. Αν νιώθουν στο Λονδίνο πως όλα είναι μία χαρά, μάλλον θα έχουμε σύντομα νέους μηδενισμούς

Οι Κροάτες ήταν η σούπερ έκπληξη. Αν κάποιος το καλοκοιτάξει, με μία 4άδα πρώτης γραμμής (Μόντριτς, Μάντζουκιτς, Ράκιτιτς, Πέρισιτς), αλλά και αξιόλογη 2η (Ρέμπιτς, Μπρόζοβιτς, Βρσάλικο), ίσως να μην ήταν μεγατόνων η βόμβα που έριξαν. Αν ο Μόντριτς έχει κέφια  να συνεχίσει για άλλα δύο χρόνια, αν ο Μάντζουκιτς έχει αντοχές, τότε ελπίζουν ένα καλό Γιούρο. Πάντως στο βάθος του ρόστερ του Μουντιάλ, αλλά και στη λίστα που κόπηκε τη τελευταία στιγμή, υπάρχουν νεαροί όπως οι Γέντβαϊ, Πιάσα, Τσοπ, Πάσαλιτς, Βλάσιτς που υπόσχονται πολλά.
 

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο