Ντεσάμπ: «Στις μεγάλες νίκες, κάνουμε τις μεγαλύτερες βλακείες»

Εξι μήνες μετά την κατάκτηση του Μουντιάλ στην Ρωσία, ο Ντιντιέ Ντεσάμπ παραχώρησε μία «εκ βαθέων» συνέντευξη στο «France Football», μιλώντας για πολλά και διάφορα.

«Υπάρχει μία φράση που μου αρέσει πολύ: Στις μεγαλύτερες νίκες, κάνουμε τις μεγαλύτερες βλακείες. Και αυτό συμβαίνει, επειδή έχουμε την εντύπωση ότι τίποτε δεν μπορεί να συμβεί σ΄ εμάς», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γάλλος ομοσπονδιακός τεχνικός και πρόσθεσε: «Ομως το υψηλό επίπεδο είναι αδίστακτο. Οφείλουμε να θυμόμαστε γιατί και πως φθάσαμε εκεί. Και σε ποιές βάσεις στηριχθήκαμε».

Σχετικά με την «γενιά Ντεσάμπ», ο έμπειρος προπονητής, σχολίασε: «Δεν μου είναι δυσάρεστο να το ακούω, αλλά μέχρι εκεί. Η δύναμη της ομάδας είναι το σύνολο. Μπορεί τρεις-τέσσερις παίκτες να αναδύθηκαν, αλλά ως επί το πλείστον η επιτυχία, είναι αποτέλεσμα της μίξης ποδοσφαιρικών γενεών».

Στην συνέχεια, ο «πατέρας της νίκης» -όπως αποκαλείται από τους συμπατριώτες του- αναφέρθηκε στο «φαινόμενο» Κιλιάν Μπαπέ: «Ο Κιλιάν θέλει όπως όλοι, τα πάντα και τώρα. Πριν από είκοσι χρόνια, ένας παίκτης όπως αυτός, θα είχε παρεξηγηθεί για την συμπεριφορά του. Ομως σήμερα αποτελεί δύναμη».

Αναφερόμενος για τα μελλοντικά σχέδια του, ο «Ντι Ντι», επεσήμανε: «Δεν έχω σχέδια για την καριέρα μου. Ποτέ δεν είχα. Είμαι απολύτως ικανοποιημένος απ΄ αυτά που κάνω τώρα. Χάρη στην καριέρα μου ως παίκτης, απολαμβάνω μία μορφή ελευθερίας. Και κατά συνέπεια, γνωρίζω ότι και η υπόλοιπη ζωή μου θα είναι όμορφη»...

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο