Ο Τζιάνι Ινφαντίνο θέλει αφρικανική λίγκα

Την ίδρυση μίας αφρικανικής λίγκας και την επένδυση ενός δισεκατομμυρίου δολλαρίων, προκειμένου να κατασκευασθούν γήπεδα και να βελτιωθούν τα υπάρχοντα στην «μαύρη ήπειρο», οραματίζεται ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, ο οποίος βρίσκεται στην Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.

«Πρέπει να πάρουμε τις 20 καλύτερες ομάδες της Αφρικής και να παίξουν σε μία αφρικανική λίγκα, ώστε να βάλουμε το αφρικανικό ποδόσφαιρο στο επίκεντρο του κόσμου. Μία τέτοια διοργάνωση, θα μπορούσε να αποφέρει 200 εκατομμύρια. Και θα βοηθήσει στην παραμονή των Αφρικανών παικτών εδώ, αντί να πηγαίνουν τόσο νωρίς σε άλλα πρωταθλήματα του πλανήτη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ινφαντίνο, που βρέθηκε στην αφρικανική χώρα για τον εορτασμό της συμπλήρωσης 80 ετών από την ίδρυση της TP Μαζέμπε, ενός από τους σπουδαιότερους συλλόγους της Αφρικής.

Παράλληλα, ο Ινφαντίνο κάλεσε τους επενδυτές να τοποθετήσουν ένα δισεκατομμύριο δολλάρια, προκειμένου κάθε αφρικανική χώρα, να αποκτήσει ένα αληθινό στάδιο ποδοσφαίρου που θα πληροί της προϋποθέσεις της FIFA και τους διεθνείς κανόνες, προσθέτοντας: «Θα πάρουμε τους καλύτερους Αφρικανούς διαιτητές και θα τους μισθοδοτήσουμε. Θα κάνουμε την διαιτησία στην Αφρική, επαγγελματική. Θέλω να φέρω το αφρικανικό ποδόσφαιρο στην κορυφή του κόσμου».

 

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο