Η πρόκριση μέσα από τα πόδια του Mahrez (Ανάλυση)

Ένας αριστεροπόδαρος που παίζει συνήθως δεξιά

Στον ημιτελικό του Κόπα Άφρικα η Αλγερία κέρδισε στις καθυστερήσεις την Νιγηρία 2-1 με γκολ απευθείας φάουλ του Mahrez που έδωσε την πρόκριση στον τελικό. Το σκορ όμως άνοιξε πάλι με ενέργεια του ίδιου παίκτη μετά από ωραία κίνηση από αριστερά και εμείς θα αναλύσουμε αυτό το γκολ πιο κάτω αφού το 2ο ήταν καθαρά εύστοχο κτύπημα φάουλ με το αριστερό.

Η συνήθεια που έχουν οι προπονητές να βάζουν παίκτες με αντίθετα πόδια στα πλάγια πήρε σάρκα και οστά στην περίπτωση της Αλγερίας με τον Mahrez να φημίζεται για το αριστερό του πόδι αλλά να παίζει στην δεξιά πλευρά. Κανείς δεν υπολόγισε όμως ότι θα αποφέρει γκολ για την ομάδα του με το δεξί πόδι που έβγαλε μια συρτή μπαλιά στην καρδιά της αντίπαλης περιοχής και τον αντίπαλο αμυντικό να την καρφώνει στα δύκτια.

Θα δούμε πιο κάτω το αυτογκόλ σε διαδοχικές εικόνες που βγάλαμε μέσα από την ανάλυση μας στην πλατφόρμα του Wyscout. Ξεκινώντας από την θέση του Mahrez στα πλάγια πριν πάρει μπάλα, μετά πως προσποιήθηκε μπροστά στον αντίπαλο για να βγει μόνος στο πλάι της μεγάλης περιοχής και την μπαλιά που έβγαλε προκαλώντας το γκολ. Τέλος θα δούμε και σε πανοραμική όψη την θέση του παίκτη και που κινήθηκε για να πάρει μπάλα από τον συμπαίκτη του.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο