Πετράκης: «Καλύτερος από πέρσι ο Απόλλωνας, μεγαλώνει ο ΟΦΗ»

Συνέντευξη στον Athletic Radio του Ηρακλείου παραχώρησε ο προπονητής του Ολυμπιακού Λευκωσίας Γιάννης Πετράκης, ο οποίος μίλησε για το παιχνίδι του ΟΦΗ με τον Απόλλωνα, αλλά και για την εμπειρία του από το νησί μας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ελλαδίτη τεχνικού για...

...την κλήρωση του ΟΦΗ με τον Απόλλωνα: «Είναι δύο ομάδες που η ποδοσφαιρική κουλτούρα τους μοιάζει αρκετά. Ο Απόλλωνας πιέζει επιθετικά, έχει ορμή ως ομάδα και είναι χαρακτηριστικά που τα έχει ο ΟΦΗ. Πιέζουν και έχουν ένταση στο παιχνίδι του, παιδιά που τρέχουν και είναι από τις καλύτερες ομάδες της Κύπρου. Ο ΟΦΗ έχει βάλει ήδη τις βάσεις από την προηγούμενη σεζόν και για εμένα θα γίνει ένα ανοικτό και ενδιαφέρον παιχνίδι. Έτσι και αλλιώς σε νοκ άουτ παιχνίδια είναι ανοικτά».

...τα στοιχεία του Απόλλωνα: «Πιέζει καλά ψηλά και έχει ορμή στο παιχνίδι του. Όταν κερδίσει την μπάλα, βγαίνει επιθετικά ότι βέβαια και ο ΟΦΗ. Στην επίθεση έχει παίκτες με ποιότητα όπως είναι οι Νταμπό, Γιαννιώτας, Ντιγκινί και έχει 4-5 παίκτες που θέλουν προσοχή και μπορούν να σου βγάλουν φάση από το πουθενά».

...τον εφετινό Απόλλωνα: «Έχει κάνει πολύ καλό ξεκίνημα και πιστεύω πως εφέτος είναι καλύτερος από πέρυσι».

...το αν μπορούν να γίνουν προγνωστικά: «Για εμένα ο ΟΦΗ μεγαλώνει, είναι μια πολύ σπουδαία ομάδα, διαθέτει τα χαρακτηριστικά και τους παίκτες με μεγάλη ποιότητα. Δεν μπορώ να κάνω προβλέψεις, δεν μου αρέσει να το κάνω σε νοκ άουτ ματς. Θεωρώ ότι είναι δύο πολύ καλές ομάδες».

...το αν θα επηρεάσει η έλλειψη επίσημων αγώνων: «Για εμένα όλα αυτά είναι θεωρητικά, δεν ξέρουμε ποιο θα είναι το κυρίαρχο στοιχείο σε νοκ άουτ ματς εν αντιθέσει με το πρωτάθλημα. Σε νοκ άουτ ματς δεν ξέρεις που θα κάτσει η μπίλια, παίζουν ρόλο πολλά πράγματα και αυτό με κάνει να είμαι πολύ προσεκτικός στις προβλέψεις μου».

...την παρουσία του στην Κύπρο: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος με όσα έχω συναντήσει εδώ και είμαι χαρούμενος για την απόφαση που πήρα και ήρθα στον Ολυμπιακό. Είναι μια οργανωμένη κοινωνία και αυτό αντικατοπτρίζεται και στο ποδόσφαιρο της χώρας. Τα γήπεδα είναι τρομερά, είναι πολύ καλές οι συνθήκες εργασίας και είναι παραπάνω από ότι βρίσκεται η Ελλάδα. Δεν ήταν δύσκολη η προσαρμογή για εμένα, μοιάζει το περιβάλλον με την Κρήτη, έχω εισπράξει σεβασμό και δουλεύω με χαρά κάθε μέρα».

...την έναρξη του πρωταθλήματος Κύπρου: «Πιστεύω ότι θα έχουμε μια αξιόμαχη ομάδα που θα έχει ταπεραμέντο. Στο πρώτο παιχνίδι μας αδικεί το αποτέλεσμα γιατί και αδικηθήκαμε και ήμασταν καλύτεροι αλλά όλα είναι μέσα στην δουλειά μας. Στο δεύτερο παίξαμε ακόμα καλύτερα, κερδίσαμε δίκαια και συνεχίζουμε. Είμαι ευχαριστημένος από τη νοοτροπία των παιδιών και την συμπαράσταση που έχουμε από την διοίκηση. Η εκτίμηση μου είναι πως το πρωτάθλημα είναι δυσκολότερο από ότι στην Ελλάδα και υπάρχει μεγαλύτερη επιθετικότητα στον τρόπο παιχνιδιού. Στην Κύπρο δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά δυναμικότητας όπως συμβαίνει στην Ελλάδα».

...την παρουσία του κόσμου: «Αυτό που ισχύει στην Κύπρο είναι 33% επί της χωρητικότητας του γηπέδου. Η έδρα του Ολυμπιακού είναι 12.000, δεν έχουμε πρόβλημα να το γεμίσουμε και παρότι είναι ένας ιστορικός σύλλογος προσπαθούμε να προσελκύσουμε ακόμα περισσότερο κόσμο. Στο μάξιμουμ έχουμε 2.000 με 3.000 φιλάθλους».

...την κατάσταση της πανδημίας στην Κύπρο: «Στην Κύπρο είναι πολύ σχολαστικοί και προσεκτικοί, καμία σχέση με ότι συμβαίνει στην Ελλάδα και όλα έχουν να κάνουν με την οργάνωση της κοινωνίας της Κύπρου».

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο