Οι παγίδες που κρύβει το 3-5-2 σε μια ομάδα (Ανάλυση)

Οι εμμονές του Τραμετσάνι στο σύστημα 3-5-2 που έγιναν παγίδες

Ο Πάολο Τραμετσάνι είναι ήδη παρελθόν από τον ΑΠΟΕΛ και αυτό το άρθρο αυτό το είχαμε προγραμματίσει αμέσως μετά το παιχνίδι στο ΓΣΠ με την Qarabag όπου οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να κερδίσουν με 1-2 μετά από σαφώς καλύτερη μελέτη του αντιπάλου της. 

Τροφή για να ανάλυση μας έχει δώσει από καιρό ο Ιταλός προπονητής με τις εμμονές του στο σύστημα 3-5-2 αφού από την μια δίνει απίστευτη επιθετικότητα σε μια ομάδα αλλά έχει και τα μειονεκτήματα του, κυρίως όταν επιμένεις σε αυτό χωρίς να το αλλάζεις καθόλου. Ο λόγος ότι ο αντίπαλος μπορεί να βρει λύσεις να σε κτυπήσει στα αδύνατα σημεία, κυρίως στα πλάγια αφού το κέντρο είναι γεμάτο δίνοντας σου υπεραριθμίες. Επίσης, πίσω παίζεις με μόνο 3 παίκτες και ο αντίπαλος στην δεδομένη περίπτωση είχε 3 επιθετικούς γι αυτό πρέπει να έχεις και γρήγορες επιστροφές όταν χάνεις την μπάλα.

Θα δούμε πιο κάτω διάφορες εικόνες που επεξεργαστήκαμε στην πλατφόρμα του Wyscout που δείχνουν πως εκμεταλλεύτηκε η ομάδα της Qarabag τις αδυναμίες του συστήματος 3-5-2 αφού αυτή προσάρμοσε το παιχνίδι της στο 4-3-3. Να σημειώσουμε ότι συνήθως παίζει 4-2-3-1 η Qarabag και το έχει αλλάξει μόνο για αυτό το παιχνίδι ενώ ο Τραμετσάνι είχε αλλάξει 3 συστήματα στο παιχνίδι μετά που βρέθηκε πίσω στο σκορ (3-5-2, 4-2-3-1 και στο τέλος 4-4-2).

Πιο πάνω είδαμε φάσεις από τα γκολ της Qarabag που φαίνονται οι παίκτες της να αποκτούν πλεονέκτημα στην κόντρα απέναντι στους τρεις του ΑΠΟΕΛ που έπαιζαν πίσω ενώ πιο κάτω θα δούμε ολόκληρη την ομάδα πόσο ψηλά έχει ανέβει στην προσπάθεια του ΑΠΟΕΛ να παίξει από τον τερματοφύλακα. Επίσης διακρίνεται η διάταξη της ομάδας σε 4-3-3 που έχει επιλέξει για να κτυπήσει το 3-5-2 που είχε απέναντι της.

 

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο