Κλείδωσε την τετράδα

Κέρδισε και ουσιαστικά κλείδωσε τη θέση της στην πρώτη τετράδα η Ολυμπιάδα Νεαπόλεως και τυπικά. Στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Α Γυναικών η Ολυμπιάδα επικράτησε στο «Κίτιον» της ΑΕΚ με 3-0 σετ και βρίσκεται στην 4η θέση με 26 βαθμούς. Η ΑΕΚ που εμφανίστηκε με πολλές νεάνιδες έδειξε ότι το μέλλον της ανήκει. Ειδικά στο τρίτο σετ οι «κιτρινοπράσινες» εντυπωσίασαν.

H Ολυμπιάδα απέναντι στη νεανική ΑΕΚ άρχισε τον αγώνα και το πρώτο σετ ιδανικά και προηγήθηκε 02-06 και 03-08. Η Ολυμπιάδα ανέβασε και άλλο τη διαφορά στο σκορ γράφοντας το 04-12 αναγκάζοντας τον κόουτς της ΑΕΚ Χρίστο Αμύρωτο να καλέσει τάϊμ – άουτ. Καμιά διαφοροποίηση στα δεδομένα παρά μόνο οι νεαρές που έριχνε στο παρκέ η τεχνική ηγεσία των «κιτρινοπρασίνων» με την ομάδα της Νεαπόλεως να διατηρεί τις ισορροπίες  09-16. Το σετ ολοκληρώθηκε με την Ολυμπιάδα να κερδίζει με15 -25  σε 25’ κάνοντας το 0-1 σετ.. Η ΑΕΚ στα τελικά στάδια ξεθάρρεψε παίρνοντας κάποιους πόντους ψυχολογίας.

Η ΑΕΚ άλλαξε πρόσωπο στο δεύτερο σετ και αιφνιδίασε την Ολυμπιάδα. Προηγήθηκε 05-03 με την ομάδα της Νεάπολης να το ανατρέπει και να προηγείται 09-13.Σταδιακά η Ολυμπιάδα ανέβαζε την απόδοσή της, κέρδισε το σετ με 15-25 σε 23’ γράφοντας το 0-2 σετ.

Στο τρίτο σετ η Ολυμπιάδα προηγήθηκε 06-10, αλλά η ΑΕΚ μείωσε στον πόντο 09-10 βάζοντας πίεση στην προσφυγική ομάδα. Το σκορ διατηρήθηκε σε επίπεδα ντέρμπι 14-16. Η Ολυμπιάδα έδειχνε να έχει το πάνω χέρι με το σκορ στο 16-20, αλλά η ΑΕΚ σντέδρασε ξανά και μείωσε σε 19-20, αλλά η προσφυγική ομάδα κέρδισε με 22-25 σε 25’ εξασφαλίζοντας τη νίκη σε 73’ αγώνα.

ΑΕΚ(ΧΡ. ΑΜΥΡΩΤΟΣ):Α. Ιωάννου, Slankanerac, Scott, Λευκαρίτη, Χαραλάμπους, Πελεκάνου – Λίμπερο: Μοσφιλιώτη. – Aλλαγές: Λάρκου.

OΛΥΜΠΙΑΔΑ ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ (Γ. ΓΙΑΠΑΝΗΣ): Hudima, Juric, Simanovski, Cudworth,  Μανίταρου, Λεωνίδου – Λίμπερο: Κούτα – Αλλαγές: Σιακίδου- Παπακυριακού.

Από την ΚΟΠΕ

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο