Λεβαντόφσκι εναντίον Κέιν: H «μάχη» των μεγάλων σκόρερ

Μπαρτσελόνα εναντίον Μπάγερν Μονάχου απόψε για το Τσάμπιονς Λιγκ ή αλλιώς Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι εναντίον Χάρι Κέιν σε μια μεγάλη μάχη ανάμεσα σε δεινούς σκόρερ. 

Δύο τοπ σκόρερ αντιμέτωποι. Ο Πολωνός και ο Άγγλος θα... τραβήξουν απόψε όλα τα βλέμματα πάνω τους προσπαθώντας να κάνουν τη δουλειά τους όσο καλύτερα γίνεται: να βάλουν όσα περισσότερα γκολ γίνεται για να βοηθήσουν την ομάδα τους να πάρουν τη νίκη. Δεν είναι μόνο θέμα βαθμών, είναι φυσικά και θέμα γοήτρου. 

Ο Λεβαντόφσκι είναι πέντε χρόνια μεγαλύτερος του Κέιν, ο οποίος αποφάσισε να αφήσει την πατρίδα του και να μετακομίσει στο Μόναχο για να καλύψει το κενό που άφησε ο Πολωνός, όταν πήγε στην Μπαρτσελόνα, θεωρώντας ότι ο κύκλος του στους Βαυαρούς είχε κλείσει. 

Και φτάνουν και οι δύο σε αυτή την αποψινή αναμέτρησή τους δείχνοντας να είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Ο «Λέβα» πέτυχε δύο γκολ στο παιχνίδι πρωταθλήματος που προηγήθηκε κόντρα στη Σεβίλλη, ο Κέιν έκανε χατ τρικ στην αναμέτρηση με την Στουτγκάρδη για την Μπούντεσλιγκα. 

Συνολικά ο Πολωνός έχει βάλει 14 γκολ σε 12 παιχνίδια τη φετινή σεζόν, από την άλλη ο Άγγλος έχει βρει δίχτυα 13 φορές σε 10 αγώνες. Μπορούν αμφότεροι να στείλουν την μπάλα στην αντίπαλη εστία με κάθε τρόπο, είναι επίσης... σπεσιαλίστες και στα πέναλτι. 

Και η καριέρα και των δύο ως τώρα είναι αξιοθαύμαστη. Για τον Λεβαντόφσκι η Μπαρτσελόνα είναι η πέμπτη ομάδα της καριέρας του, καθώς άρχισε από την Ζνιτς Πρους, για να συστηθεί κατόπιν ως παίκτης της Λεχ Πόζναν πριν μετακομίσει στην Ντόρτμουντ και κατόπιν στην Μπάγερν, όπου είδε την καριέρα του να... εκτοξεύεται. Εκεί κατέκτησε τίτλους, μεταξύ αυτών το Τσάμπιονς Λιγκ τη σεζόν 2019-20 με προπονητή τον Χάνσι Φλικ, εκεί έκανε και την καλύτερη σεζόν του ως τώρα (2021-22) κερδίζοντας δύο χρονιές το «Χρυσό Παπούτσι». 

Η περίπτωση του Κέιν είναι, βέβαια, πιο ιδιαίτερη καθώς προτίμησε για πολλά χρόνια να μείνει πιστός στην Τότεναμ και να γίνει ο κορυφαίος σκόρερ της ιστορίας της με 280 γκολ σε 435 παιχνίδια. Πέρυσι άφησε το Λονδίνο για το Μόναχο και μπορεί οι Βαυαροί να μην κατάφεραν να πάρουν κάποιον τίτλο, αλλά ο ίδιος με 36 γκολ στη σεζόν κατέκτησε για πρώτη φορά στην καριέρα του το «Χρυσό Παπούτσι». 

Κόντρα στους Καταλανούς ο αρχηγός της εθνικής ομάδας της Αγγλίας έχει παίξει δύο φορές σε φάση ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ: η Τότεναμ είχε χάσει με 4-2 στο «Γουέμπλεϊ» με τον Κέιν να πετυχαίνει το ένα γκολ, ενώ οι δύο ομάδες είχαν αναδειχθεί ισόπαλες 1-1 στο «Καμπ Νου» με τον 31χρονο επιθετικό να δίνει ασίστ στον Λούκας Μόουρα. 

Λεβαντόφσκι και Κέιν έχουν τεθεί αντιμέτωποι δύο φορές ως τώρα: το 2019 η Μπάγερν είχε επιβληθεί με 7-2 της Τότεναμ σε φάση ομίλων της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης με τον Πολωνό να σκοράρει δύο φορές και τον Άγγλο μία. Έναν χρόνιο μετά αναμετρήθηκαν και στα προκριματικά του Μουντιάλ με την Πολωνία και την Αγγλία να αναδεικνύονται ισόπαλες 1-1 και τον Κέιν να βρίσκει δίχτυα. 

Πηγή: sdna.gr

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο