ΑΕΚ-Ανόρθωση 1-0: Το πρώτο του Σολ... ήταν αρκετό!

Η ΑΕΚ κέρδισε με 1-0 την Ανόρθωση στην Αρένα της Λάρνακας, σε αγώνα για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος. 

Η ομάδα του Μπεργκ ήταν καλύτερη σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης και θα μπορούσε να πετύχει περισσότερα γκολ καθώς δημιουργήθηκαν πολλές ευκαιρίες. Από την άλλη η ομάδα της Αμμοχώστου, δεν μπόρεσε να απειλήσει ουσιαστικά (εκτός από την τελευταία φάση του αγώνα) την αντίπαλη εστία και μοιραία ήρθε η ήττα. 

Στους 13 βαθμούς πλέον η ΑΕΚ που πήρε και την πρώτη φετινή της νίκη εντός έδρας, στους 8 παρέμεινε η Ανόρθωση. 

Το ματς:

Στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ είχε την υπεροχή, σε σχέση με την Ανόρθωση που δεν κατάφερε σε καμία περίπτωση να γίνει απειλητική. 

Μέχρι το 3ο λεπτό η ομάδα της Λάρνακας απείλησε δύο φορές με τους Ροντέν και Εκπολό. Πριν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο, ήρθε άλλη μια τελική με σουτ του Σολ. 

Το εξαιρετικό ξεκίνημα της ΑΕΚ, έφερε και το γκολ στο 13ο λεπτό. Αρχικά, έγινε λάθος στο κέντρο από τον Αρτυμτά το οποίο εκμεταλλεύτηκε ο Ρόντεν που έδωσε την μπάλα στον Γκάμα. Αυτός με την σειρά του έδωσε στον Σολ ο οποίος με ωραίο σουτ από το ύψος της περιοχής, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το προβάδισμα της ομάδας του.

Η ΑΕΚ συνέχισε να έχει τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα. Μάλιστα, στο 23ο λεπτό ο Σολ σκόραρε ξανά όμως το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Στο 32ο λεπτό ο Φαράζ προσπάθησε με σουτ να απειλήσει τον κίπερ της Ανόρθωσης ο οποίος απόκρουσε την μπάλα. Το ίδιο σκηνικό έγινε μετά από κεφαλιά του Μιλίσεβιτς, τρία λεπτά μετά. 

Στο 45' ο Ροντέν προσπάθησε ξανά να με σουτ να νικήσει τον Ζίβκοβιτς χωρίς αποτέλεσμα. 

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την Ανόρθωση να προσπαθεί να κρατήσει μπάλα, χωρίς όμως να απειλήσει ουσιαστικά. Από την άλλη η ΑΕΚ, είχε τον έλεγχο και στο 64ο λεπτό σκόραρε με τον Σολ, όμως το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ. Στο 68ο λεπτό ο Ισπανός φορ έχασε άλλη μια μεγάλη ευκαρία. Έφυγε μόνος απέναντι από τον κίπερ της Ανόρθωσης, έκανε το πλασέ όμως η μπάλα πέρασε λίγο έξω. 

Στο 72ο λεπτό η ΑΕΚ δημιούργησε ακόμα δύο τελικές. Αρχικά ο Ζίβκοβιτς απόκρουσε δύσκολα το σουτ του Φαράζ. Στην εξέλιξη της φάσης, έγινε νέο σουτ από τον Γκαρσία με την μπάλα να περνά εκτός. Στο 76' ο Φαράζ δοκίμασε ξανά το σουτ όμως η μπάλα πέρασε αρκετά πάνω από την αντίπαλη εστία. 

Η καλύτερη στιγμή για την Ανόρθωση ήρθε το 83ο λεπτό μετά από κεφαλιά του Χρυσοστόμου. 

Στην τελευταία φάση, όμως, ο Αθανασιάδης έκανε τεράστια απόκρουση σε σουτ του Κονσεισάο, κρατώντας απαραβίαστη την εστία του και παράλληλα το 1-0, που ήταν τελικό αποτέλεσμα. 

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Γκάμα (86′ Τσακόν), Ροντέν, Φαράζ, Γκαρσία, Μιλίτσεβιτς, Πονς, Αϊτόρ (88′ Σουάρεθ), Εκπολό, Ρομπέρζ, Σολ (86′ Αντζιέλσκι).
Στον πάγκο: Αλομέροβιτς, Παρασκευά, Σουάρεθ, Τσακόν, Αντζιέλσκι, Ενρίκες,  Γκονζάλες, Ευρυπίδου, Μιραμόν, Ναλί.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Ζίβκοβιτς, Τεσέιρα, Μλάντοβιτς (60′ Στ.Χαραλάμπους), Χρυσόπουλος, Κίκο Κονσεϊσάο, Αρτυματάς (84′ Σπόλιαριτς), Κρικόβιακ (71′ Παρούτης), Χρυσοστόμου (84′ Θεοδώρου), Ίλιεφ, Λόπες.
Στον πάγκο: Μιλοσάβλιεβιτς, Κεραυνός, Θεοδώρου, Σπόλιαριτς, Μουκαμπί, Παρούτης, Στ.Χαραλάμπους, Σταμούλης, Γκιούρτσο.

Διαιτητής: Χριστοφόρου Μάριος
Α' Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Παύλος
Β' Βοηθός Διαιτητής: Ευαγόρου Ευαγόρας
4ος Διαιτητής: Αργυρού Ανδρέας
VAR: Κώστα Ροβέρτος
AVAR: Σωκράτους Κυριάκος

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο